Vláda jak ta smrtka, kosí český lid. Jedněm bere a na druhé ....

1989 byl rok, kdy spousta z nás hleděla s úsměvem na tváři v lepší zítřky. Cesta ke štěstí měla být těžká, ale výsledek nás měl ohromit. Tak máme 23 let po tomto dni a snad i největším snílkům už došlo, že se toho moc nezměnilo a lumpy v čele státu nahradili další zmetci. Podívejme se na to, jak naplníme jejich korýtka v blízké době.

     Šetřit se musí a zodpovědnost v oblasti financí je také potřeba. Velice rád toto budu splňovat, ale rád bych měl nějaký vzor ve vládě, který do toho půjde s námi. Když se ale podívám na politiky, kteří nám vládnou, tak nějak nemohu dohledat jakýkoliv světlý článek, který by dával naději na zlepšení. Na druhou stranu když se podívám, co ti zmetci chystají na své poddané v blízké době, nejradši bych zašel pro pěkně rezavé vidle a hnal je z jejich "krásného" světa do holé reality běžného člověka.

     DPH - vzroste o 1 procentní bod, tedy dočkáme se krásného zdražování. Ale tam se to nezastaví, je to jen mezi stanice od dalšího navyšování sazeb DPH.

     Daň z příjmů - sazba daně se nám zde také zvýší a to na hodnotu 20%. Pokud máte plat přibližně 25 000 Kč hrubého měsíčně, přijdete nyní o dalších 475 Kč. Pokud máte plat nad 100 000 Kč měsíčně, nově budete platit "solidární" příspěvek ve výši 7%.

     Důchodci - radovali se z velkohubých prohlášení před volbami, že dojde k velkému nárůstu důchodu. Realita? Daleko nižší růst důchodů. A samozřejmě je postihne i zvyšování DPH.

     Víno - počítá se s tím, že z každého litru vína se vybere 10 Kč do státní bezedné kasičky.

     Uhlíková daň - jestli topíte uhlím, začněte přemýšlet o jiném, levnějším druhu topení, jelikož i z uhlí bude od roku 2014 nová daň.

     Doplatek na bydlení - pokud se řadíte mezi lidi s minimálními příjmy a pobíráte tuto dávku v hmotné nouzi, je čas ji udělat "pá pá".

     A to jsou věci, na kterých se vláda předběžně dohodla. Ale hlavní smrťák Kalousek toho chtěl víc! Tak například chtěl lidem, kteří mají minimální příjmy a mají nárok na porodné, sebrat tento příspěvek. Dále počítal s tím, že zdvojnásobí ceny elektřiny.

     A nyní napíši to, co normálního českého občana potěší v následujících letech a co pro něho vláda udělá, aby se měl lépe.

     Tak po pár hodinách hledání na internetu se vracím zpět, abych vám oznámil jediné - rezavé vidle se dají sehnat za hubičku a jejich využití je k nezaplacení.

 

Autor: Martin Pipek | středa 27.6.2012 10:17 | karma článku: 22,38 | přečteno: 1025x