Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

praveverka

13. 2. 2012 15:32
hm, místní protiromská aliance

dělá co může aby výsledky zpochybnila ;-D

1 0
možnosti

čistotné čuně

13. 2. 2012 14:16
Ani deset Mikešoodstavců

nevykouzlí z jedné a jedné osm. Jsou to dvě, bez ohledu na to, kolik přívlastků přičarujete proměnnejm.

0 0
možnosti

estrellia

13. 2. 2012 13:32
nedělejte z nás hlupáky!!

V Anglii či Americe je spousta státních škol, jejichž úroveň jepodstatně  horší než naše praktické školy...a sociální rozdíly jsou tam mnohem výraznější než u nás. Děti imigrantů z celého světa sotva mluví anglicky a nemají ani ty nejzákladnější hygienické návyky... a tam může být i Rom z civilizované země králem!

Přeji těm malým Romům z reportáže hodně štěstí, ti za nic nemohou. Ale media se zase snaží s námi manipulovat a to mi vadí dost, ta  reportáž byla účelová, zavádějící, nesmyslná! Pozitivní vztah k čemukoli a komukoli musí vzejít z osobní zkušenosti, nelze k tomu lidi přinutit a už vůbec ne tak hloupě.

9 0
možnosti

assco

13. 2. 2012 16:36
Re: nedělejte z nás hlupáky!!

opravdu nikdo nemuze za to, ze jste byla nejdale v Koline a vse vzdalenejsi oznacujete slovy hic sunt leones. Mohu vas ujistit, ze kdyz jsem v Londyne byl vetsina cernochu tam projevovala vyznamne lepsi hygienicke navyky nez pro srovnani v nasi MHD.

0 0
možnosti

Rumcajz

13. 2. 2012 13:27
V reportáži

bylo vidět záběry ze školy. Ano. Ale ze školy pro cizince. Dále bez komentáře.;-)

2 0
možnosti

assco

13. 2. 2012 13:21
ke kritice bristkeho skolstvi

Na soukromych skolach v Britanii dnes studuje mensina Britu proste proto, ze na to nemaji. Myslim, ze ukazkou vysledku ceskeho skolstvi je fakt kolik vychovalo lidi co si o sobe mysli, ze jsme nejchytrejsi na svete a pokud je polozena prosta otazka proc to u nas nejde a v Britanii ano jednoduse prohlasi jejich skolstvi za neschopne vzdelat a tim vetsinu Anglicanu za hlupaky... Jistota prazdnych hlav je proste neotresitelna, ze... :D

1 0
možnosti

fagur

13. 2. 2012 13:20
Vyjímky potvrzující pravidlo

Znám romy kteří pracují a posílají děti do školy.Děti dokončí školu,vyučí  se,ale do práce chodit nebudou!

Jiné děti pokračují v tom  co dělají jejich rodiče.;-(Znám to ze své 20 leté :-/ praxe personalisty, jsou to  lidé,které ani jako  romy nebereme,ale  jsou to vyjímky Ti druzí práci nechtějí ,a když nějaká práce je tak raději jdou jinam kde práce není aby dostali razítko pro ÚP.Ty první se za své děti stydí a Ti druzí je v tom podporují!Tak ,že  vé Britanii narazili na vyjímky.

1 0
možnosti

OliveraKatarina

13. 2. 2012 13:19
To jsou báchorky,že v Anglii pracují a ve škole se pěkně učí

Tak ať jdou do Anglie !!!!!!!;-D;-D;-DR^R^R^

1 0
možnosti

lomihnát.

13. 2. 2012 13:12
Stane se, že lidi spadnou z třetího patra a odejdou po svých

To bude asi stejně častý jev, jako ten váš "u nás hloupý, v Británii chytrý" Cigán.

Obecně,

pokud odsud někteří odejdou do Británie, už to samo o sobě vypovídá, že v nich něco je. A pokud v nich takové "něco" je, je pravděpodobné, že i dítěti dokážou věnovat víc péče, než jejich okolí. Jenže možná je problém v tom, že oni se TADY u NÁS bojí vybočit, nebo jim to jejich cikánské okolí nedovolí ...

Ten problém není placatý a pokud se budete obtěžovat se seznámit s jejich způsobem života (přesněji snad soužití), poznáte jak obtížné je se snažit přiblížit majoritě - a když se to povede, zůstat v meziprostoru, a nepatřit nikam,

t.j. cikánským způsobem života žít nechcete a mezi majoritu jen tímto rozhodnutím patřit nebudete.

1 0
možnosti

dreamkiller

13. 2. 2012 13:10
Asi tak

Ono od člověka co nezná základní hygienické návyky, nikdy nedržel tužku v ruce a nezná ani základy slušného/sociálního chování lze jen velmi těžko hledat snahu o vzdělání. Za sebe mohu říc, že nelituji žáky zvláštní (praktické) školy ale učitele co den co den se znaží o výuku nevzdělatelných.

3 0
možnosti

kizt

13. 2. 2012 13:03
Pane autore, raději nemluvme o předsudcích

A představme si ,že Váš Mikeš nejprve nastoupí do mateřské školky, kde prakticky nemusí vyvíjet žádné vědomosti, když to pojmu hodně zjednodušeně, kde si má pouze hrát a začlenit se do kolektivu stejně starých dětí. Mám v současné době vnučku ve školce kam takový Mikeš začal docházet. Nejen že se Mikeš do kolektivu nezačlenil a v komunikaci s dětmi používá vulgarismi,které ostatní děti začnou okamžitě opakovat a šokují tím doma rodiče ale nemá ani zvládnuté základní návykové potřeby jako, malá , velká potřeba, jíst jako začínající civilizovaný člověk, sám se oblékat, obouvat, hračky si vynucuje silou a agresivitou. O parazitech které se v této školičce okamžitě rozmohli snad nemá cenu ani se zmiňovat. Do kolektivu dětí v této třídě musela být v krátké době po nástupu Mikeše přidělena další pedagogická pracovnice k větší individuální pěčí o Mikeše. No a pak se bavme o základní škole nebo pomocné (praktiké) ať tady nebo kdekoliv ve světě.

7 0
možnosti

Abadi Kwame opět na scéně

13. 2. 2012 13:07
Re: Pane autore, raději nemluvme o předsudcích

Soucítím s Vámi. Osobně si myslím, že ve školkách a základních školách, kde jsou děti nejzranitelnější, by měla fungovat nepřímá segregace, děti by měly splňovat určité podmínky, které budou (samozřejmě nenásilně a formou hry) testovány a pokud je dítě nesplňuje (např. Vámi zmíněné cikáně), v žádném případě by do školky nemělo být přijato.

4 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3583x
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl. Za vola se nepokládám, ale to neznamená, že jím pro někoho nejsem.