Speciální jednotka střeží Šluknovsko. Hrdinové?

Jak jinak nazvat muže a ženy zákona, kteří vyráží do ulic nebezpečných lokalit, kde každého 20. v měsíci, když přijdou sociálně slabším občanům dávky, stoupá agresivita. Podívejme se, s jakým nasazením dnes a denně poskytují běžným občanům Šluknovska ochranu.

     Po přečtení článku, kde jeden z novinářů byl celý den se speciální jednotkou na Šluknovsku, jsem nevěděl, zda se mám smát anebo plakat. Jestli je toto jejich denní práce, tak se hlásím k místní speciální jednotce. Níže popisuji jejich hrdinské činy:

     Autorádio v podpaží - policie je v herně a najednou do ní vstoupí mladík a podpaží má autorádio. "Odkud ho máte?", ptá se policista. "Kámoš to koupil", reaguje mladík. Nevím jak vy, ale já běžně nelítám s autorádiem do herny a docela by mě zajímalo, zda bylo v originálním obalu. Pokud policie nemůže prověřit jeho původ, absolutně nechápu jejich dotaz, který nic nevyřeší, anebo snad čekají, že jim řekne: "Teď sem ho šlohnul."?

     Vybydlený dům - policie prochází vybydlený dům. Najdou tam potetovaného mladíka. Domlouvají mu, aby dům opustil. Mladík zamumlá, že odejde a vrací se zpátky do domu, policie odchází. Mladík tam nejspíše sedí doteď…

     Zdrogovaná dívka - policie potkává chemicky posilněnou dívku, jež je známá firma, jelikož jí říkají, že na sebe mají štěstí. Slečna odpoví s nadávkou, že ano. Následuje pokárání za nadávku a doporučení, ať chodí po přechodu.

     Berou tam drogy! - policie kontroluje jednu hernu a muž na ně huláká, ať jdou také do kavárny, že tam se berou drogy. "Všechno to víme." odpálkuje muže policista. Takže všechno vědí, ale drogy se tam berou dál???

     Po těžkém dnu, kdy se zeptali mladíka na původ rádia, dalšímu řekli, aby šel z domu, kde nemá co dělat, domluvili zfetované dívce, ať chodí po přechodu a nepoužívá vole a ujistí se, že v kavárně se stále berou drogy, usedá tato hrdinná hlídka do své kanceláře a plácá se za naše peníze po zádech, jak zase Šluknovsku pomohla.

 

Autor: Martin Pipek | pátek 11.5.2012 13:01 | karma článku: 32,63 | přečteno: 1840x