Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RW-4R

Roger Wilco - 4. reinkarnace

10. 4. 2012 16:39
.

Ano. Kéž by šli příkladem i ostatním cikánům. A to se asi opravdu bohužel nepovede. Čest těmto výjimkám a za článek karma.

0 0
možnosti
MB

802

9. 4. 2012 11:28
Tak tak všichni cikáni nejsou stejní

paušalizace je moc ošklivá.

Tak tedy nepaušalizujme a vezměme průměry, třeba  průměrné  panelové  sídliště s gádžovskou majoritou  a průměrné panelové  sídlištěm obývané cikány tak jak to vidíme v Chánově nebo na Slovensku. Jakpak to tak vypadá třeba ve třídě kde jsou samí cikáni a třídě kde jsou samí bílí, tam bude stejně propastný rozdíl jako u toho sídliště.  

Opravdu nechápu proč se panelovému sídlišti obyvanému gádži říká sídliště a panelovému sídlišti obývanému cikány říká ghetto.

Ten stav cikánského sídliště to není paušalizace to je průměr, paušalizace je vzít si jednu cikánskou rodinu a jednu gádžovskou rodinu jako autor blogu a tohle paušalizovat na všechny.

3 0
možnosti

mamina2

10. 4. 2012 9:43
Re: Tak tak všichni cikáni nejsou stejní

Na jaké všechny, on mluví o jedné konkrétní rodině bílé a jedné konkrétní cikánské. Problém rasismu není v tom, že nechci mít nic společného s nepořádnými cikány, že si dám pozor na tašku, když se kolem mně začne vlnit hlučná skupina a nechci, aby někdo kradl vedení a neplatil nájem. Rasismus je v tom, že u cikána automaticky předpokládám, že bude mít všechny tyhle špatné vlastnosti i když ho vůbec neznám. To že se u nich tak chová dost významná část nás pořád neopravňuje k tomu, abychom to vztahovali na všechy. Každý je zodpovědný sám za sebe, ne za lumpárny někoho jiného.

1 0
možnosti
G

Gwendolyn!

8. 4. 2012 21:04
Andrea B. Artosova

http://bartosova.blog.idnes.cz/c/132569/Sezerou-nas-Cikani.html

..

http://bartosova.blog.idnes.cz/r/5411/Romano-drom-romska-cesta.html

..

Vase clanky hovori jasne. Zijete na jine planete, mate nasazene ruzove bryle. Obyvatele Jihlavy, Mostu, Trebice, Brna atd. by mohli vypravet jinak.

4 0
možnosti
K

Kroupodoro

8. 4. 2012 21:06
Re: Andrea B. Artosova

Kristova noho .... a zase ta Morava ;-D...

2 0
možnosti
AB

Andrea B.

8. 4. 2012 20:35
Pro Wendulku poucovatelku...

Zdravim do USA mila Gwendolyn.... Diky za opakovani meho prispevku, jinak by se jiz ztratil ve Vasi smysluplne diskuzi. Chtela jsem se zeptat Vas i ostatnich vseznalkovskych diskuteru,. Kolik romskych rodin znate ? Kolikrat jste byla na navsteve u romskych rodin a v jakych oblastech ? Mate blizke romske pratele ? Mela jste moznost je poznat blize ? Sverili Vam sve pribehy ? Znate jejich rodice a deti ? Vite neco o romske historii ? Vite neco o romske kulture ? Vite neco o romske kuchyni ? Umite romsky ? Pokud ne, pak skutecne nechapu, k cemu se vyjadrujete.... Sledovani televize Nova (skutecne blahopreji, ze ji muzete sledovat na internetu i v USA) Vam v antropologii - pokud tedy vite co to je, prilis nepomuze....

1 0
možnosti
K

Kroupodoro

8. 4. 2012 20:37
Re: Pro Wendulku poucovatelku...

Normální člověk se o odpad nestará. To že vás nějakej Dežo přivedl u krmelce do ráje, to není argument.;-DRv

4 0
možnosti
K

Kroupodoro

8. 4. 2012 19:52
Stb důvěrník

Koranda si neumí objednat Voyo? Co tě, magistře Květáku, soudruzi vlastně naučili? Převlíkat se za ženskou, ty transko? ;-D

8 0
možnosti
K

Kroupodoro

8. 4. 2012 20:21
Re: Stb důvěrník

Tak, a teď drží klapačku, kulhánková ... ;-D

3 0
možnosti
G

Gwendolyn!

8. 4. 2012 18:13
Pohadka o cikanech (napsala Andrea Bartosova)

"Manzelka hrda hospodyne a vynikajici kucharka... Byt dokonale

uklizeny... Velmi tradicni manzelske souziti, kdy se zena stara o

veskere domaci prace, muz je takzvane hlavou rodiny..

Vetsinova spolecnost o Romech mnoho nevi, jejich nahled na jejich zivot, kulturu a hodnoty je casto velmi zkresleny..."

8 0
možnosti
SAK

slusna a kulhankova

8. 4. 2012 18:55
Re: Pohadka o cikanech (napsala Andrea Bartosova)

Wendy, Vy jste snad ten pořad víděla? Neviděla, že, ale poučení klidně napíšete :-P! Vy jste prostě naše jedna velká poučovatelka ;-D:-).

0 0
možnosti
KV

_-1-_

8. 4. 2012 13:50
Výborně napsáno .... též mám něco podobného

i když z jiného soudku .......... Místní maminky nadávají na pejskaře, že chodí venčit do parku a děti si tam pak nemohou hrát ....... kecy, fakt nechutný kecy ....... tuhle jsem děsně spěchal, tak jsem to vzal cestou přes trávník a .... nic, na botách vůbec nic ...... jak říkám, na vlastní podrážky jsem se přesvědčil, že maminky kecaj a pejskaře nechutně pomlouvaj

. tak Martine, klidně choď s pejskem do parku dál, ale hlavně ... zase nám něco poučného napiš :-)R^R^R^V

4 0
možnosti
BVLNČ

bota v lejnu,však noha čistá

8. 4. 2012 13:21
A ještě bych chtěl dodat,

že se stejnými rodinami bych dokázal natočit a sestříhat pořad v úplně opačném gardu! To bych neřekl, že takhle lacinou propagandu sežerete i s navijákemRv

2 0
možnosti
BVLNČ

bota v lejnu,však noha čistá

8. 4. 2012 13:20
Tak to je dost zvláštní, co píšete.

Píšete, že "bílá" žena vstoupila do perfektně uklizeného bytu, a také, že se jí nechtělo prát špinavé prádlo. JÁ kdybych čekal, že do mého bytu přijede úplně cizí žena, bych NIKDY nenechal plný koš špinavého prádla!! Když na někoho čeká týden neprané prádlo, tak to prostě NENÍ uklizený byt!

 Pověstné cikánské plýtvání jídlem - potažmo penězi - je podle Vás něco, co by mělo být normálem? Chápete vůbec, že toto plýtvání, většiny z nich, platíte i Vy ?! Navařit omáčku na dva dny je u nich nepřijatelné, já bych ty rozmlsané "píííp" hnal !!

 Neviděl jsem, že by někdo z cikánské rodiny byť jen prstem dobrovolně hnul! Nepočítám to, že se pak měnily role a oni prostě museli něco dělat. Zato cikánka zapřahovala bílého taťku, i když měla makat ona.

A ten hnus, s tím mytím auta před panelákem, jen aby cikán ukázal, jak na něj "gádžovka" dře, to už bylo moc! Nakonec jí řekl, že je nacistka, aby tím tak pěkně završil ten jasný úmysl TV, jak ukázat skvělé cikány a špinavé Čechy. Hnus fialovej!!!!

4 0
možnosti
KR

Karlos BS MC

8. 4. 2012 8:47
připadám si tady tak trošku jako v Jiříkově vidění

vážení přátelé, zadání tohoto dílu znělo jasně-multikulturní pořad vyzdvihující menšinu. je krásně vidět, jak jsme zdegenerovaní, hloupí a hloupí, pokud tomuto věříme. když se vyrábí a natáčí takovýto pořad, tak jsou věty a scény pečlivě vybírány, je to několikrát natáčený a pak sestříhaný. a vím, o čem mluvím. je to stejné, jako třeba hlas čs-jen naivní člověk si může myslet, že tzv kouči ty zpěváky nikdy neviděli. ale to je omyl, vážení-už před prvním natáčením jsou desítky hodin komparsů, zkoušek atd. proto mně taky nepřekvapilo multikulturní obsazení moderátorů. že je to celkově slabota, to nevadí.

3 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3583x
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl. Za vola se nepokládám, ale to neznamená, že jím pro někoho nejsem.