Romové se skládají na pohřeb aneb jak naštvati občana

Venku je krásně, teplo, blíží se víkend. A Romové se skládají na pohřeb svého zastřeleného druha. A já se ptám proč? Nemyslím teď sbírku na ten pohřeb, pokud probíhá v souladu se zákonem, tak je to jejich věc. Já se ptám, proč nám média cpou tuto informaci?

     Jakoby každý neměl svých problémů dost. Stačí si pak otevřít internetové médium a dozvíte se, že se Romové skládají na pohřeb. Trochu se tam pořeší, co se stalo, co kdo říká a jak sbírka probíhá, toť vše. A hodnota daného článku, že si zaslouží být na hlavní stránce? Nula nula prd! Účelem je, aby se přilákalo co nejvíce čtenářů a rostla čtenost onoho portálu. A vzhledem k příspěvkům v diskusi se to velice daří.

     Můžete mi říct, co si kdo vezme z této zprávy? Opět zde budeme mít možnost sledovat pohřeb onoho Roma v přímém přenosu? Tvrdíte, jak kdo přilévá olej do ohně, ale jak se pak říká tomu, co dělají naše noviny? Spousty lidí, by si na to dnes nevzpomenulo a čekalo by se na další vyšetřování, ale takhle to připomenout, jen kvůli čtenosti, je trapnost! Tato informace neposune vyšetřování dále, nevnese nový pohled na věc, jen se vrací k ožehavému tématu a vnáší opět rozvášněné diskuse.

     Mám rád internetové deníky, když si tam mohu přečíst obsahově zajímavé zprávy, ale nesnáším články, které vznikají jen na čtenost, ale obsahem jsou prázdné a nikam daný případ neposunou. Vyvolává to špatné nálady, nadávky a hašteření se navzájem - toto má být poslání dnešních novinářů? Gratuluji k vaší profesi, máte být na co hrdi.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Pipek | středa 9.5.2012 13:06 | karma článku: 34,62 | přečteno: 2735x