Romové lobbovali - a zase chtějí výhody oproti ostatním!

Romský zmocněnec. Toto byl požadavek romského sdružení na pana premiéra. Takže opět by měla být jedna menšina zvýhodněna oproti ostatním? Navíc si ho budeme platit z našich daní? A pak se divíte, že většinová společnost na vás pohlíží tak, jak pohlíží.

     Už zase se jim ubližuje. Za poslední měsíce se zhoršily vztahy mezi většinou a menšinou a to by mělo vést k tomu, že si z vlastních daní zaplatíme člověka, který bude sedět na štědře dotovaném místečku a bude hájit chudáky Romy. Pojďme se podívat na nějaká ta čísla, ať vidíme, zda opravdu tato menšina má nárok na nějakého zmocněnce.

     13 000 - to je počet lidí, kteří se přihlásili k Romské menšině.

     117 800 - počet lidí, kteří k nám přišli z Ukrajiny

     53 100 - počet lidí, kteří jsou Vietnamci

     84 380 - počet lidí, kteří jsou ze Slovenska

     Dle těchto oficiálních výsledků, chce po premiérovi přibližně 13 000 obyvatel, svého zmocněnce. V tom případě nechápu, proč o někoho podobného nežádají Ukrajinci? Slováci? Vietnamci? Vlastně chápu.

     Tyto národnostní menšiny se totiž adaptovaly a žijí v souladu s většinovou společností. Pracují, chodí do školy, chtějí se vzdělávat. Místo remcání hledají práci. Místo volení si svého zmocněnce obchází stavby a žádají o další práci. Místo stání front na sociálce, sedí od rána do večera ve své práci a vydělávají na živobytí. A hle, ono to jde bez pomoci státu. Ono to jde, přijít sem z jiné země, z jiné kultury a přizpůsobit se tak, že můžete na sebe být hrdí.

     Ale někomu to trvá pár let, někomu to trvá již několik desetiletí. Pořád se mluví o tom, že by měli mít Romové svůj vzor. Ale no tak, vždyť se stačí kouknout kolem sebe a těch vzorů jsou tisíce. Jsou to pracující lidé, kteří sice nadávají na hodně věcí, ale zatnou zuby a makají a na obživu si vydělají hrdě!

    

 

Autor: Martin Pipek | úterý 12.6.2012 10:33 | karma článku: 40,97 | přečteno: 2878x