Proč muži vyhledávají prostitutky? A ženy jsou jako svaté? To tak!

K tomuto blogu se vyjádřit musím i za cenu spaní v obýváku na pár nocí a velké nenávisti od ženských čtenářek. Poslední dobou si zde totiž všímám stále více podobných témat. Muž a prostituky. Muž a milenka. Muž a nevěra. Všechny mají společného jmenovatele – Muž. Ale dámy, všimněte si, že na to není nikdy sám, je tam ještě vždy TA druhá.

     Paní Barešová píše: „Vlastně jsem se dozvěděla jen to, co už dávno vím. Že mám být v kuchyni služka, v posteli mrcha, občas ho pohladit a politovat.“ To je opravdu hodně universální návod. Co když muž radši vaří, než aby si nechal uvařit? Co když má radši v posteli romantiku, než divoké zvíře. Co když nepotřebuje pohlazení, ani to politování, ale spíš rozumnou, upřímnou na nic si nehrající ženu? V tom případě bych popřel Vaše tvrzení, že už vše dávno víte.

     Dneska je ve velké módě, když je nějaký problém v manželství anebo ve vztahu, hledat zatím ženu. Jenže drtivá většina žen za tím hledá „cizí“ ženu. Právě tu prostitutku. Právě tu milenku. Právě tu ve hlavě promítanou nevěru. Ale vždy je tato rovnice v hlavě ženy srovnána takto: můj muž + jiná žena = problém, který nyní řešíme. A můžu to vlastně já vyřešit, když v té rovnici nejsem? Mohu já to ovlivnit, když ten příklad není o mě. Ale zkuste někdy si do této rovnice zasadit místo oné neznámé, jednu známou. A to vás. Najednou to je takto: můj muž + já = problém, který nyní řešíme. Najednou to vypadá lépe, co vy na to? 

     Navíc v dnešní době to již není jen o tom, že muž je ten zlý. Rozhlédněte se kolem sebe. Kolik vašich kamarádek vám řeklo, že svého přítele podvedly? Nebo že flirtují s jiným? Že kdyby měly tu možnost, tak zhřeší? Ale s kým? Prostituti tu nejsou, a pokud ano, ne tak ve velkém. Volní chlapi? Ale no tak, ti vás přece nezajímají, nemají to kouzlo těžké kořisti. V tom případě zadaní. A který zadaný chlap by podvedl svou milující polovičku, která, jak je nahoře krásně popsáno, přesně ví, jak se doma chovat, aby k tomu nedošlo? No přece žádný. Absurdní? No jistě.

     Nechci být prorokem, ale myslím si, že v této společnosti brzy dojdeme poznání, že neexistuje milenka – pouze další slečna na tu příjemnou touhu. Že neexistuje prostitutka – pouze žena, kterou chceme tak moc, že jí za to i zaplatíme. Že neexistuje nevěra – pouze využití daného okamžiku. 

     Tak i tak. Nesvádějme vinu na muže. Ale ani na ženy! Ne! My jsme strůjci svého konání a jen my můžeme za naše skutky. Takže ruším pořekadlo – Za vším hledej ženu. Nahrazuji ho – Za vším hledej sebe!

Ps. Paní Barešová, nevěřte všemu co se píše. Tedy nemusíte ani věřit mě :-) Přeji krásný den.

Autor: Martin Pipek | úterý 13.9.2011 11:36 | karma článku: 28,95 | přečteno: 2652x