Proč chci za prezidenta JAPONCE a ne PITOMCE!

Tak nám Tomio zvažuje, že jeho další kroky povedou přímo na Hrad. Když si prohlédnu seznam těch, kteří chtějí být prezidentem mé rodné země a za koho bych se neměl stydět a měl bych být na něho hrdý, mám vcelku jasno. Je to právě Tomio. A proč? Níže uvádím pár bodů, které můj myšlenkový pochod objasní.

     Prezident je jen loutka. To je velice častý názor, který se objevuje na diskusi. A nedivím se, že toto heslo koluje mezi lidem, stačí si vzpomenout na našeho prvního prezidenta, neotřesitelnou ikonu s brzy vlastním letištěm, Václava Havla. Tam toto heslo nejspíše vzniklo. Pak se nám vlády ujal člověk, který je spojován s tunelováním naší země v 90. letech a který byl již zkažen tou naší politikou. Ale nyní je zde někdo, kdo by toto heslo mohl vyvrátit a mohl by prezidentské funkci vrátit zašlý lesk z dob první republiky. Proč je tedy Tomio Okamura můj budoucí prezident?

     Prezident:

     Jmenuje a odvolává předsedu a další členy vlády a přijímá jejich demisi, odvolává vládu a přijímá její demisi - Tomio je člověk, který ještě není zkažen naší politikou a nemá ve vládě kamarádíčky, či nemá doma v šuplíku stranickou knížku z předsametových let. Proto nedovolí, aby byl premiérem či důležitým členem vlády někdo, kdo je zloděj, gauner, či naší zemi dostal tam, kde nyní je… Tudíž Nečas a spol. půjde od korýtka.

     Jmenuje prezidenta NKÚ - tedy vybere někoho, kdo nebude vlastnit z našich peněz několik bytů, aut, předražený majetek a bude se chovat arogantně.

     Zastupuje stát navenek - ČR nemá ve světě zrovna tu nejlepší pověst. Pro některé jsme xenofobní, rasistický stát. A najednou by byl prezidentem člověk, který je z jiné země. Navíc je velice inteligentní a nebojí se mluvit za většinu obyvatelstva ČR.

     Nejdůležitějším bodem vnímám jmenování vlády. Nemyslím si, že by Tomio, jako náš prezident, dopustil, aby předsedou vlády byl někdo tak neschopný, jako je například pan Nečas. Aby byl ministrem financí někdo, kdo mlátí občany a je arogantní a hulvát. Aby ministr zahraničí spal na mezinárodních setkáních a mohl bych jmenovat další a další neuvěřitelné chování této vlády, která si zasloužila už i nálepku - Nejhorší vláda všech dob.

     Možná jsem naivní, na druhou stranu komu bych měl dát hlas? Kašpárkům, které navrhují strany a budou jim tedy nadržovat? Milovníkovi alkoholu, který skotačí v přírodě a je s ním sranda? Bývalému komunistovi? Lidem, kteří už nyní slibují něco, co je ústavně nemožné? Ne, děkuji. Když už jste si "vycinkali" tu demokracii, tak já si demokraticky zvolím Tomia Okamuru za svého prezidenta a už dopředu vím, že nebudu za něj stydět.

     Nyní očekávám hon na tohoto japonského čaroděje, povolání inkvizice v roli novinářů a rozpoutání neuvěřitelných snůšek lží a kydání hnoje. Prostě očekávám klasické české politické hašteření o moc.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Pipek | středa 3.10.2012 10:25 | karma článku: 37,22 | přečteno: 3374x