Právo cikánů na obhájce je silnější než spravedlnost?

Nebo jak si to mám, dle dnešního prohlášení advokátky Samkové, vyložit? Téměř ubitej chlap téměř dva roky čeká na to, až ti šmejdi, co mu to udělali, budou pravomocně odsouzeni, ale dnes se dozví, že jeho právo na spravedlnost je vedlejší a ti agresoři mají větší právo na to, mít obhájce?  

     Kam tohle dojde? Za chvilku bude muset mít zločinec co nejlepší zacházení a pokud ne, tak se prostě nebude soudit? Tedy nejdříve právo trestanců a pak až právo těch, kteří jsou poškození? Kde to jsme?

     Paní Samková, já rozumím, že se nechcete vzdát případu, který Vám dělá obrovskou reklamu (u někoho pozitivní u většiny negativní), ale opravdu stavíte své vlastní zájmy před to, aby byl již tento proces spravedlivě ukončen a rozsudky vyneseny? Pane jo, když Vám toto nevadí, zřejmě máte hroší kůži.

     Ale prohlásit, že právo na obhájce u lidí, kteří v přesile málem zabili mačetami člověka, je téměř nejsilnější, je opravdu moc.

     Osobně si myslím, že nejdůležitější je právo na život a tohle právo bylo málem upřeno Vašima klientama. Oni s jasným úmyslem vstoupili do herny a brutálně zbili její hosty. Tři hosti skončili v nemocnici a jeden téměř umřel. Ale tak to nevadí, že? Důležité je, aby tito násilníci měli co nejlepšího advokáta, který je z toho vyseká, a nebereme ohledy na to, co se stalo.

     Hnus. Chci vážně moc, když chci spravedlnost? Začínám si myslet, že ano.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Pipek | pátek 22.2.2013 12:22 | karma článku: 41,08 | přečteno: 3175x