Prasárna, sviňárna, hnus = zvýšení platů poslancům

Jinak to již nelze nazvat. Jak si můžou zvýšit platy oproti tomu, co dělají pro tuto zemi? Jedni jsou ve vězení, další vyšetřuje policie, jeden tvrdí, že 40 tisíc čistého je málo, další tvrdí, že je třeba šetřit a tak si zvýší plat. Je to banda nenažranců žijící ve svém světě.

     Tak si nám poslanci zvýšili plat. Asi to bylo potřeba, protože někteří z nich tvrdili, že 40 tisíc korun čistého prostě nestačí na uživení rodiny. A tak si přidali přibližně 5000 Kč. Možná to někomu připadá jako malá částka, ale je potřeba se na to podívat z jiného úhlu pohledu.

     Představte si firmu, která generuje peníze z toho, že jim lidé POVINNĚ posílají peníze. Najednou se ta firma potácí a upadá a dluží stále více a více a tak chce od svých poplatníků více a více peněz a radí jim, ať šetří, že nejsou peníze a že lidem, kteří tu pracovali 50 let, přidají kolem 200 Kč na měsíc, že na víc nemají. A pak si zaměstnanci té firmy přidají před koncem roku 5000 Kč do výplaty. Přijde vám to normální? Ano. Bohužel ano, protože jsme již zvyklí na podobné prasárny našich politiků.

     Dále si představte situaci, že jste zaměstnancem a jdete na měsíc na nemocenskou - automaticky přicházíte cca o 40% své mzdy. Poslanec? Pobírá stále plný plat - tedy 100%.

     Něco provedete a soud vás pravomocně odsoudí a jdete do vězení. Vaše firma vás samozřejmě propustí a z původního platu máte 0%. Poslanec? I když je ve vězení za to, že krade, podvádí a podobně, tak dostává 100% své mzdy.

     A tito lidé, kterým platíme byty, dopravu, jídlo, telefon a další věci, za které normální smrtelník tvrdě platí, si zvýší, s úsměvem na tváři, platy.

     Rodiny starající se o postižené dítě jsou rády, že tak tak mají peníze. Důchodci šetří, kde můžou, aby přežili a stačili pomoci i své rodině a něco jim koupit, nebo je i založit. Rodina šetří, aby s hlavou vztyčenou ustála zdražování.

     A na tyto všechny se poslanci vyprdnou a přidají sobě, i když už nyní se mají jak prase v žitě - bravo!!!

 

Autor: Martin Pipek | středa 19.12.2012 12:16 | karma článku: 43,67 | přečteno: 3198x