Počet policistů: 6 - Počet nepřizpůsobivých: 800. Kdo vyhraje?

Broumov. V nedávné době se sem přistěhovali noví obyvatelé, kteří ruší klid a budí strach u slušných občanů tohoto městečka. Je jich již celkově 800. A počet těch, co budou občanům pomáhat a budou je chránit? 6. Slovy - šest.

     Sice jsme na míle daleko od severočeských problémů, ale to neznamená, že jinde v naší zemi je vše v pořádku. Je více obcí, kde mají stejné problémy, jen zdejším starousedlíkům ještě nedošla trpělivost a nevyšli do ulic. Ale na jak dlouho?

     I zde začínají mít lidé strach. Nezaměstnaní přivandrovalci začínají občanům znepříjemňovat život. Roste kriminalita. A ti, co se mají starat o bezpečnost města "prchají". Ne snad ze strachu, ale prostě odchází a nechávají starosti a trápení osmi tisícového města na 6 statečných. Je ovšem otázkou, zda i přes svoji jistě velkou statečnost a houževnatost, dokáží ochránit starousedlíky před osmisethlavou hrozbou? Místní si myslí, že ne. Dávám jim za pravdu.

     Jeden podnikatel jde příkladem - pár nepřizpůsobivých rodin přeměnil na přizpůsobivé.

     Milan Filipcik koupil dům, ve kterém bydlely rodiny, co do té doby dělaly ve městě nepořádek. V dnešní době jsou z nich, dle jeho slov, slušní lidé. Hlídal čistotu domu. Osobně hlídal placení složenek. Osobně jim sehnal práci. Ponechal jim jejich bydlení i přes počáteční problémy. "Ale musí se chovat jako my. Odpovědnost musí být," shrnul jedinou svou podmínku, ale také účinnou metodu převýchovy. Já ho za to chválím. Jen je zřejmé, že tolik trpělivých podnikatelů se nenajde a tak problém bude přetrvávat. Ale pro inspiraci - vynikající nápad.

     Netuším, jak to tu po Novém roce bude vypadat, až se počet policistů zredukuje. Já osobně přeji občanům tohoto městečka - hodně štěstí a rozumné spoluobčany. Nedejte se.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Pipek | pátek 30.9.2011 11:35 | karma článku: 20,89 | přečteno: 1317x