Pane Nečasi, koňům stačí seno a ne 300 tisíc z našich peněz!

Tak jeho lidi prý dřou jak koně. 12 hodin denně je standard. A někdy dokonce i víkendy! Pro normálního smrtelníka mimo kancelář pana premiéra neuvěřitelná pracovní morálka a nasazení. Takto nikdo jiný jistě v naší zemi nedělá. No pane Nečasi, běžte někdy mezi pracující lid a budete překvapen, jste již ve vládě příliš dlouho.

     Hned ze začátku chci upozornit, že to není útok na paní Nagyovou. Pokud její práci někdo takto odmění, není to její chyba. Kdo z nás by se neradoval za tyto vysoké odměny? Tento článek bude spíš o tom, jak arogantního máme premiéra. Člověk, který vyletí jak čertík z krabice jen proto, že novinář dělá svou práci a zeptá se na to, co lidi v této zemi zajímá. A hned je to útok pane Nečasi? Nebo v tom je něco víc, že jste tak podrážděn? Stačí to přeci lehce vysvětlit, proč je vyplacena tak vysoká odměna z našich peněz.

     Jestli počítám správně, tak hrubý měsíční plat paní Nagyové je 30 měsíčně a odměnu získala přibližně v částce 300 tisíc korun. Je to tedy desetinásobek běžné mzdy. A za co je takto vysoká odměna? Za to, že dělala svou práci dobře a měla vysoké pracovní nasazení. Omlouvám se, ale já s tím prostě nesouhlasím! A myslím si, že mám do toho co povídat jako občan, který platí daně. Běžně se ve firmách vyplácí odměny tak do sta procent vašeho platu. Ve firmě jménem Stát se vyplácí desetkrát váš plat? A to je ten stát co káže o šetření? To je ten stát, co ho platíme my? Takže máme šetřit na to a zvedají se nám daně proto, aby pak pan Nečas zaplatil odměny pro své koně?

     Pane premiére, i ty koně za svou tvrdou práci dostanou jen seno, a jak jsou spokojeni. Já bych radši ze svých daní dal peníze pro ty, kteří si to opravdu zaslouží. Pokud jedna paní připraví v pořádku cesty a určité podklady pro Vaše schůzky, pak pokud to má v pracovní smlouvě, tak je to náplň její práce a nechápu odměny v této částce. Nejde o závist, jde o to, že naše peníze jsou použity takto lehkovážně. A lidi, kteří chodí domů opravdu strhaní z manuální práce, pracují 12 hodin denně a o víkendu chodí na brigády, aby uživili svou rodinu, jelikož v jejich bydlišti není lepší volné zaměstnání, tak ti mají plat kolem 20 tisíc čistého a o nějakých odměnách se můžou bavit leda doma u večeře.

     Firmy, které mají své podřízené, tak je také motivují nějakým tím benefitem a odměnou. Ale s rozumem, protože šetří a jsou to jejich vydělané peníze! Vy jste stát a ty peníze, které takto dáváte svým lidem, jsou z naší práce a ty nikdy nedojdou, proto si tak rozhazujete. A to je to, co lidi štve!

     My si při volbách vzpomeneme, jak umíte šetřit.

 

Autor: Martin Pipek | středa 18.1.2012 10:35 | karma článku: 41,26 | přečteno: 2582x