Otevřený dopis panu Sobotkovi

Včera oznámil oranžový předseda strhující výsledky jeho 17ti denní ankety. Neuvěřitelných 91 000 lidí mu podepsalo nesouhlas se současnou vládou! Je to výborný výsledek pane předsedo, celé 1,2% voličů vyslovilo nesouhlas - gratuluji k úspěšné petici. A tak jsem se rozhodl mu veřejně pogratulovat.

     Zdravím Vás, pane Sobotko.

     Doufám, že se těšíte dobrému zdraví a že máte stále v sobě ten vítězný pocit po zveřejnění Vaší protivládní petice. Chtěl bych Vám osobně pogratulovat k těm neuvěřitelným číslům, které jste velkou snahou dokázal sesbírat. Necelých 91 000 nespokojeného lidu se současnou vládou pana Nečase. Takto to číslo působí opravdu krásně, ale zkusme si spolu ho trochu rozebrat.

     V naší zemi je kolem 8 000 000 platných voličů. Tedy dle Vaší ankety nesouhlasí s panem premiérem 1,2% tohoto lidu. Dále je otázkou, kde jste vlastně ty podpisy posbíral? Pokud každý člen ČSSD dostal za domácí úkol podepsat svoji rodinu, tak průměrná česká rodina má 4 členy. Příslušníků ČSSD je 25 000. Tedy dokonce vychází, že sem tam jeden průměrný člen této rodiny ani podepsat nemusel, abychom se dostali k číslu 91 000.

     Jistě, nejsem bláhový a nevěřím, že by to byl výsledek domácího úkolu, jen mě překvapuje, že jdete na trh s tímto šokujícím výsledkem, který po drobném přemýšlení vyjde spíše legračně, protože tvrdíte, že 1,2% nesouhlasí s vládou a 98,8% ano - a přijde Vám to jako Vaše malé vítězství.

     Pane Sobotko, prosím, příště se zkuste více zamyslet a přijít alespoň s číslem jeden milión. Je zcela možné, že se Vám to podaří, neb reformy nejsou populární a Vy to moc dobře víte a na tom si budujete jméno. Jako princ na bílém koni nás po volbách vyvedete z náručí této špatné vlády do krásných zítřků.

     Popravdě mě prosím odpovězte: Není to spíš tak, že se každý den modlíte, aby tato vláda nepadla, a Vy jste nemusel řešit tíživou situaci těchto dní, kdy se všechno sype jak domeček z karet a Vy můžete jen koukat a vykřikovat pupulistická hesla a dělat ankety k ničemu?

     Krásné Vánoce pane předsedo!

Martin Pipek - volič, ale ještě neví čí.

Autor: Martin Pipek | čtvrtek 1.12.2011 11:06 | karma článku: 34,84 | přečteno: 1801x