Občane! Zaplať chybu svého úředníka - Já stát jsem líný!

Děláte sem tam v práci chyby? Přijde vám na to zaměstnavatel? Co udělá? Potrestá vás a dá vám to zaplatit? NE? Pak jste jistě vládní úředník - gratuluji - Vaši chybu zaplatíme my občané.

     V naší krásné zemi udělají ročně naši úředníci chyby za desítky milionů. Ví se o nich. Ví se dokonce, i kdo to udělal. A postih? U většiny případů žádný. Jak je to možné? Pokud jste někde pokladní nebo například máte na starost finanční chod společnosti, tak když uděláte chybu, může po vás zaměstnavatel chtít až 4 a půl násobek vaší hrubé mzdy. Tedy vyděláváte 20 tisíc korun, vaší chybou přijde společnost o sto tisíc - zaměstnavatel to po vás může (a taky bude) vymáhat. Pokud jste ale státní úředník, máte výjimku. Nikdo to po vás nebude chtít, protože váš zaměstnavatel - stát - má jistotu, že ty ztracené peníze se navrátí jednoduchou cestou a to na daních státních občanů.

     Nevím, proč se toto toleruje. V podstatě jde o vědomé okrádání občanů. Ví se viník, ví se částka, ale je lenost to trestat, vždyť nám to občan zaplatí. A tak si beztrestně někteří úředníci dělají dál chyby, vždyť o co jde? Jim o nic.

     Doufám, že se to brzy změní, nechci žít ve státě, kde jedni mají za stejných podmínek jiné výhody.

Autor: Martin Pipek | středa 30.11.2011 10:17 | karma článku: 30,75 | přečteno: 1725x