Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

MaléPivo

3. 10. 2011 12:34
...

Populace se má ustálit někde kolem 9 miliard

0 0
možnosti
AA

Saša

3. 10. 2011 11:18
Výsledkem populační deprese je zánik civilisace.

Odehrálo se to v dějinách již vícekrát a na více místech: civilisace postižená úbytkem obyvatelstva zanikla. Někdy bezezbytku (mezzoamerické říše, říše Inků, indiánská civilisace údolí Mississippi), někdy byly její zbytky převzaty novým obyvatelstvem (mezopotámské říše, římská říše).

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

3. 10. 2011 14:46
Re: Výsledkem populační deprese je zánik civilisace.

Jistě... stejně tak zaniklo spousta živočišných druhů které se tak šíleně množili že se sežrali zdroje nad kapacitu jejich reprodukce.

výsledek pár hubených let byly masivní ztráty na populaci a následně díky nim je nahradil druh který se dokázal adaptovat lépe.

Civilizace není nadřazena prosté biologii. Začít by sme měli od ní. Rozhodně je třeba přestat humanitu a lidstvo nadřazovat objektivním hlediskům které aplikujeme na všechny ostatní živé formy. Lidský život je třeba sundat z piedestalu nadřazenosti a položit ho roven jakémukoli jinému životu.

0 0
možnosti
H

habit-.!..

3. 10. 2011 10:56
... na to je odpověď jednoduchá...

... politici nemají důvod přemýšlet za horizont příštího volebního období, a člověk je v jejich očích jen zdroj - ten produktivní je zdrojem prostředků, neproduktivní zdrojem moci... takže něco takového může prosadit jen autoritářský režim...

... takže řešení asi necháme na přírodě, ta se o přemnožené druhy nakonec postará po svém...

0 0
možnosti
JM

JardaM

3. 10. 2011 11:43
Re: ... na to je odpověď jednoduchá...

Politici ne, ti se opravdu řídí jenn délkou volebního období. Ale jsou zde jiní, kteří tak uvažují a mají moc politiky donutit. Viz například známá Gatesova přednáška o depopulaci planety.

0 0
možnosti
MR

rodd

3. 10. 2011 10:41
Planeta si to řídí sama

nejen planeta ale i evoluce lidského druhu. Stále více vnímám že se nacházíme na evoluční křižovatce tzv. evoluční selekce. Jednak je to vyzrávání v rámci evropské západní populace, arabské populace, africké, čínské, Indické populace.Nejagresivnější forma je zde ukrytá v dominanci společnosti a jejich duchovních a ideových hledisek. Jinak řečeno půjde zde o zápas nevyzrálé společnosti pod náboženskou ideou a svým vůdcem a ostatními společnostmi kolem ... . Největší aktuální brzdou a osvobození ducha nad hmotou, tj. jedinec jako osobnost, je náboženství a to autoritářské, neuralgickým bodem pak je společnost jež staví na společném již neduchovním ideálu ve formě despocie, krizovým bodem je přechod od společné víry a ideálu k cestě jej nalézt v sobě ... . Tyto tři fenomény se dnes odehrávají. První je agresivně expanzivní a omezující, druhá je autoritářský a rovněž omezující ale s určitým rozvojem lidské osobnosti ( základní), poslední je až rozkladný a krizový s přechodem na tah

0 0
možnosti
L

lesicatko

3. 10. 2011 10:48
Re: Planeta si to řídí sama

Tomuto som neporozumel, ja to vidím tak, že civilizacie prichadzajú a odchadzajú, len môže sa stať, že táto bude odchadzať ako posledná a dalšia už nebude - nijaká doteraz nemala možnosť kompletne sa zničiť tak, ako to može terajšia civilitzacia s použitím jadrových zbraní...

Kubánska kríza bolo varovianie, vždy sa to nemusí prepiecť.

0 0
možnosti
L

lesicatko

3. 10. 2011 10:34
Akurat že tam je chyba

Čína po 40 ročnej politike jedného dieťaťa ma stale úhrnný index plodnosti 1,7 a stale, až do r 2050 bude ešte stúpať s počtom obyvateĺstva, z 1,4 mld na 1,5 mld. Teda až 90 rokov po schalení takéhoto zakona by obyvateĺstvo kulminovalo.

No a ešte preukaznejšie je vidno zotrvačnosť systému u Indie - napriek tomu, že tam úhrnný index plodnosti pomaly klesá a do r 2050 by mal byť okolo rovnovažnej hodnoty / teda 2,1 / terajších 2,7 až 2,8 stačí k tomu, aby do r 2050 india vzrastla z 1,1 mld na 1,6 mld a bude samozrejme rasť aj po r 2050, hoci jej úhrnný index plodnosti už môže byť aj pod zachovnou hodnotou.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

3. 10. 2011 14:44
Re: Akurat že tam je chyba

1,6 miliardy lidí indie nenakrmí... hlad to vyřeší sám. (Pokud ovšem Evropa nebude úplně pitomá a nenakrmí je)

0 0
možnosti
RK

Fajny

3. 10. 2011 10:30
Co si budeme vykládat

Lidí na planetě Zemi je moc.....................A ještě jedno varování - rodí se děti, které, až vyrostou, jsou absolutně neproduktivní...............a je jich víc a víc. O co a o koho jde, si můžeme domyslet

0 0
možnosti
T

Terezicka_O.O

3. 10. 2011 10:30
Zajímavé počty :D :D

Jen tak trochu mimo mísu ;-D Čísla jsou úplně vedle.

0 0
možnosti
MP

nezbedalokii

3. 10. 2011 10:33
Re: Zajímavé počty :D :D

máte pravdu, ty čísla jsem o hodně přidal, dle propočtu OSN by to mělo být číslo 1 690 000 000 obyvatel, já tam nezapočetl války a choroby...

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

3. 10. 2011 10:18
...

Není třeba zákon... stačí když Evropa a USA přesanou rozdávat své zdroje afričanům a jihoameričanům, přestanou podporovat imigraci a začnou důsledně potápět všechny lodě s nelegálními imigranty.

Pak tomu co říkáte dojde spontálně, zároveň- v okamžiku kdy bude poptávka po lidské práci odpovídat počtu lidí najednou zjistíte že se děti opět rodit začnou i v té Evropě.

Bohužel Evropa a Amerika (a dá se říct i Čína a Indie) svými sociálními systémy (v Číně a Indii se redukuje na "nenechat zemřít hlady, ale i to je v jejich verzi příliš) značně narušili přírodní rovnováhu našeho druhu s prostředím. Holt budou lidi vymírat dokud se situace opět nestabilizuje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3583x
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl. Za vola se nepokládám, ale to neznamená, že jím pro někoho nejsem.