Klausi, vyjděte někdy do ulic a nekoukejte na nás jen z hradu!

Myslím si, že je Václav Klaus je na hradě již moc dlouho, jinak si nedovedu představit jeho veřejné vystupování v poslední době. On si prostě myslí, že je středobodem vesmíru a veškerá jeho jednání jsou správná a kdo jim nerozumí, tak je proti němu. Ale mince nemá jen rub a líc, pane prezidente.

     Kampaň proti Klausovi. Takto by pojmenoval náš pan prezident to, co se nyní děje. Sepisují se petice, na kterých je již několik desítek tisíc podpisů, školy a starostové sundávají obraz pana prezidenta ze zdí, jelikož k němu již nemají úctu. Lidé mu nemůžou odpustit to, že propustil mezi slušné občany více jak 7000 trestanců. Ale dle starého pána je to vše jen spiknutí a prý i do konce atentát ve stylu 90. let.

     Vinu vidím hlavně v tom, kdo to je. Jednoduchá charakteristika z mého pohledu:

     Je to starý pán, který žije již několik let mimo realitu. Neví, jak těžké je najít práci. Neví, jak těžké je uživit rodinu. Netuší, jak moc lidem nyní záleží i na materiálních hodnotách, jelikož je potřebují k běžnému životu v dnešní době. Tento pán je několik desítek let ve vysoké politice, bere desetitisíce měsíčně, bydlí na hradě, lítá si po světě, píše si knihy a všechno má potřebu komentovat. Myslí si, že když propustí pár tisíc vězňů, bude zavalen pozitivní zpětnou vazbou na to, jak ulevil věznicím, jak dal za vyučenou soudům, že nedokáží zkrátit lhůty u svých případů, jak se zavděčí všem propuštěným, jak udělá radost rodinám trestanců, že je mají zase na svobodě.

     Realita? Soudy jsou pomalé, jelikož máme příšerné zákony. Věznicím ulevil na chvilku, jelikož předpovědi odborníků hlásají, že se více jak polovina amnestovaných vrátí nazpět. Rodiny jsou sice šťastní, že mají své trestance doma, ale ti, na kterých tito amnestovaní spáchali trestné jednání, asi nejsou nadšeni.

     Pane prezidente, pustil jste do ulic 7 tisíc vězňů, někteří už zase kradou, někteří okrádají turisty, jiné mlátí jiné lidi, jiní jen chlastají a jsou vulgární a dělají bordel. Jeden propuštěný včera pro TV řekl, že jestli ho někdo naštve, tak ho prostě zmlátí, že je mu to jedno. A za toto Vám má být vděčný kdo? Zvýšíte akorát kriminalitu, zahltíte soudy a policii další prací a poškozený ve velkých kauzách nic nedostanou. Gratuluji, tohle jste totálně zvoral!

     A to si myslíte, že je to jen lynč na Vás? i Vy narcisto, Země se netočí kolem Vás. Stydím se za Vás a budu rád, až opustíte hrad. Nepřeji Vám nic zlého, ale doufám, že v reálném světě narazíte na někoho, koho jste jen tak pustil z vězení. Jak to dopadne? Hádejte…

     A Nečasi, hloupé gesto není sundávání obrazů ze stěn. Hloupé gesto bylo podepsat amnestii v takovémto rozsahu.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Pipek | středa 9.1.2013 12:16 | karma článku: 41,49 | přečteno: 2652x