Kalousku, vraž jednu výchovnou facku Drábkovi!

Tohle je plivnutí občanům naší země do obličeje! Tohle je již opravdu drzost a výsměch všem poctivým lidem. Vláda nám utahuje opasky, všechno zdražuje, radí, jak máme šetřit a hle, najednou přijde exot Drábek a navrhne sobě a svým spolupracovníkům z vlády zvednutí platů o tisíce až desetitisíce.  

     Daně - zvýšíme. Platy ve státní správě - snižujeme. Důchody - valorizujeme. Některé výhody, které měli občané jisté - rušíme. Naše platy? Zvedneme! Tak takhle vypadá rozpočtová odpovědnost dle ministra Drábka. Chápu, že v dobách horka může mít někdo v hlavě zmatek, ale nyní je již pár dnů zamračeno a tak nerozumím, kde pan Drábek přišel k takto nehoráznému nápadu.

     Rodina, která dá dohromady sotva 40 tisíc a za to musí platit pomůcky do školy, jídlo, nájem, oblečení a další potřebné věci, tak tato rodina bude muset více šetřit a to díky zdražování. Zvedne se DPH a to se jich dotkne v každém jejich kroku. Jak stát pomáhá této rodině? Nijak, učí je rozpočtové odpovědnosti a vzkazuje ji - šetři jen šetři, schází nám penízky do státní kasičky.

     Chudák poslanec, který má plat 55 tisíc a další desetitisíce čerpá na náhrady. Má tedy on sám daleko více, než mnou zmiňovaná běžná rodina. On radí rodině, kde má ušetřit, co si má vzít od huby a co nekupovat. A jak jde příkladem? Jde příkladem tak, že si zvedne plat minimálně od deset tisíc? Kde těch deset tisíc pan poslanec vezme?

     Vždyť státní kasa je prázdná, tak kde se vezme na zvýšení platů pro naše zákonodárce? Ano, od nás voličů, daňových poplatníku. Takže ta rodina na tom bude ještě hůře, ale páni poslanci se budou mít ještě lépe.

     Přijde vám tohle normální? Vím, že v naší zemi je spousta nespravedlností, ale navýšit všem daně, odírat je o peníze, nutit lid šetřit a pak sám sobě navrhnout zvýšení platů a rozdávat stotisícové odměny svým oblíbeným zaměstnancům?

     Jestli tohle projde a Nečas s Kalouskem na to kývnou, pak odmítám platit daně na to, aby se nějaké prasátko ve vládě mělo ještě lépe a já kvůli tomu pomalu žral slámu!

     PS. Kalousku, ty rád rozdáváš pedagogické facky, Drábek je vhodný kandidát…

 

Autor: Martin Pipek | středa 18.7.2012 10:31 | karma článku: 17,24 | přečteno: 708x