Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Kousavka

2. 5. 2012 9:06
Toto jsem už udělala

Toto jsem už udělala před nějakými 20 léty. Ne, neušetřila jsem tolik jako Vy, takový plat jsem neměla, ale byla jsem samoživitelka a chtěla jsem dítku poskytnout vzdělání. Dneska přemýšlím, kde ušetřím: jezdím do práce MHD, lístek mám naštěstí už několik let zdarma (a jsem za to moc vděčná). Jídlo koupím jen to nejnutnější. Oblékám se u Vietnamců. Boty za 150,- Kč vydrží i dva roky. No, a pokud něco ušetřím, dám to na splacení úvěru na bydlení (nemám hypotéku, ale jen úvěr ze stavebního spoření, byla potřebná rekonstrukce bytu, když po více než 30 letech zarostly vodovodní trubky a bylo třeba napravit i jiné nedostatky) nebo do cestování.

0 0
možnosti
VN

Viktor N.

2. 5. 2012 7:42
Máte karmu, ale…

Máte karmu, ale nechci Vám kazit radost — tahle zpráva bude mít jen za následek to, že Vás Kalousek o těch uspořených 60000 nakonec pumpne. To víte, Gripeni už dosluhují, musí se najít prostředky na další úředníky a on slíbil ještě, spolu s knížetem, svým kámošům z EU ten euroval a na těch 250 miliard se vzít někde taky musí…

1 0
možnosti
VK

micna

1. 5. 2012 22:47
Nemá to náhodou menší háček?

Myslím, že to má háček. To, že někde ušetříte, ubírá na tržbách jiným. Taky se potom vybere méně na daních. V průměru se tedy sníží příjmy, potažmo mzdy. A vy pak další rok neušetříte 60k, ale půjdete do mínusu. A budete muset hledat zdroj nových úspor. Atd. atd. než se nalezne rovnováha mezi nutnými výdaji a zajištění zdrojů příjmů.

A to je vlastně ten hlavní problém, kterému čelíme. Lidí jako vy, ochotných slevit z navyknutého standardu, je menšina. Naopak, během toho uskromňování roste obvykle občanská nespokojenost, přestože téměř nikdo netrpí skutečnou bídou, nějak jí a bydlí prakticky všichni.Pak tu máme nepokoje na ulicích v Řecku, nebo třeba řvoucí a vyhrožující odboráře v Praze.

Od těchto nálad ale může být jen krůček k opravdovému použití násilí. A tak naši politikové se bojí podobným způsobem škrtat na výdajích. Včetně Kalouska, kterému vyčítáte odvahy málo.

BTW, přemýšlel jste taky o prorůstových opatřeních? Jiní zase řvou, že jenom škrtat nelze :)

0 0
možnosti
PK

bufik

1. 5. 2012 10:01
horni dvacitka

Peknej clanek o tom, jak se da ze stejnych penez lepe vyzit. Nemuzu se ale zbavit pocitu, ze jste do horni dvacitky patril od zacatku. Clovek, ktery by se definoval, ze zije od vyplaty k vyplate, by nenapsal, ze si cestou domu koupi na co dostane chut. 900 Kc mesicne za telefon mi prijde taky strasne moc pro "chudeho" cloveka. Jeste, ze jste nenapsal jako usporu, ze si letos nekoupite novy tablet od Applu, takze to je vice nez 1000 Kc mesicne uspora (kdyz se to rozpocita). :-) Ale jinak fajn clanek, kdyby si vice lidi udelalo rozpocet bylo by mene fnukalu

0 0
možnosti

frinkly

30. 4. 2012 18:16
Potvrzení a souhlas na základě vlastní zkušenosti

Naprosto souhlasím a chválím to, co autor dokázal. Na druhou stranu musím říct, že není nutné si nedopřávat, je jen dobré vědět za co člověk utrácí a aspoň se zamyslet jestli by to nešlo jinak. Většina lidí rozhodně může začít u jídla. Přestat kupovat pytlíky a začít kupovat dobré suroviny a vařit. Za prvé ušetříte, jíte zdravěji a cítíte se líp...a ono dát si takový 300g steak z vysokého roštěnce mladého býka v době, kdy se neustále mluví o krizi a hlupáci nakupují pytlíkové polívky jen kvůli vlastní lenosti, je to docela příjemný pocit, kdy má člověk radost sám ze sebe.

Jen nechápu jak to souvisí s Kalouskem. Myslím, že spojení článku s ním, ubírá tomu článku na sdělení. Kašlete na Kalouska, každý jsme sám svého štěstí strůjce. Není to o šetření, je to o tom zamezit nesmyslnému plýtvání penězi a o finanční gramotnosti nás všech.

1 0
možnosti
N

Novotnak

1. 5. 2012 21:33
Re: Potvrzení a souhlas na základě vlastní zkušenosti

R^ Každý je sám svého štěstí strůjcem...

0 0
možnosti
CSMZTZ

chce se mi z toho zvracet

30. 4. 2012 13:57
Pane autore

vyborny clanek ALE..... Prave takove zodpovednosti se Kalousek musi bat nejvic. Tim myslim to, ze lidi zacnou masivne setrit. Tim padem se bude zpomalovat ekonomika, bude se vybirat min na danich, protoze lidi budou min kupovat, tim padem se zacne zdrazovat, protoze firmy budou mit mensi obrat, takze budou muset nahodit vyssi marze. A v neposledni rade je benzin. Stat ma z litru benzinu 19kc. Pokud vy usetrite mesicne 2000kc za benzin coz je 54l, takze pokud by prestalo takto jezdit 100.000 lidi (100tis x 54l), prijde stat mesicne o 102milionu korun, rocne o 1.2miliardy!!! Ktere nasledne opet budou chybet v rozpoctu.

Pro dobry chod ekonomiky je nutne, aby se penize tocily, to znamena, aby je lidi utraceli a ne aby setrili. Pokud budou setrit, zpomali se tim ekonomika a ocitame se jako stat v kruhu, ze ktereho neni vychodu.

1 0
možnosti
PK

bufik

1. 5. 2012 10:17
Re: Pane autore

to je strasna hovadina, co jste napsal. Neustale koukate na jednu stranku mince bez zohledneni nutnych souvislosti. Kdyz tech 100tisic lidi prestane jezdit autama a bude jezdit autobusem, tak ten bus snad taky spotrebuje nejaky benzin/naftu ne? Kdyz se do autobusu vleze 40 lidi tak to mate (100000/40) kazde rano 2,5tisice novych spoju, tj. 2,5tisice novych pracovnich mist pro ridice, kteri ze sveho prijmu snad zaplati nejakou dan, ne? Nemluve o tom, ze ten nove zamestnany clovek utrati vic nez jako nezamestnany a naopak se bude ta vase "usporova" spirala roztacet nahoru a ne dolu. V ekonomice s 5% nezamestnanosti se jaksi vybere vice dani a vyplati mene davek nez v ekonomice s 10% nezamestnanosti, chapeme? A to vice nez vyrovna pokles vyberu na spotrebni dani z benzinu. Navic autor blogu nema v umyslu usetrene penize spalit v kamnech, ale treba jet na dobrou dovolenou ;-) Pokud penize nespalite v kamnech, tak se z ekonomiky proste neztrati.

0 0
možnosti
VS

Turner

30. 4. 2012 12:36
Ok, pěkný článek o tom,

že ušetřím, když nebudu tak žrát a začnu jezdit autobusem. A pointa o tom, že za všechno může stejně ten Kalousek...Nebo co nám chtěl autor ještě sdělit chytrého?

0 0
možnosti
BM

Bedra

30. 4. 2012 11:11
Promiňte, dobrá analýza,

ale nedá mi to. Nezapomněl jste náhodou na tu hlavní pointu plynoucí ze změny způsobu Vašeho života? Protože nejméně 2/3 toho co jste ušetřil na výdajích, tak stát přijde o daně z těchto Vašich výdajů....;-)?!! A nyní si představme, že takto se zachová 5 mil. pracujících a 3 mil. důchodců. ;-D A to je to, na co ti chytráci nechtějí zatím přijít. Stále se jim nedaří snižovat zadluženost a ještě se tomu diví - to jsou ti naši "kvalifikovaní" odborníci s celým týmem nejlepších ekonomů...Rv

0 0
možnosti
KV

Pazdrát

30. 4. 2012 0:02
Fajn článek

Mám malou poznámku - jestliže vláda utrácí za blbosti, bude to nejspíš tím, že to nejsou jejich peníze. Nemusí to být zrovna vláda, ale kdokoliv jiný, kdo má moc manipulovat s penězi svěřenými mu daňovými poplatníky. Každý den jsem nucen projíždět kolem bilboardu, z kterého se na mě neuvěřitelně stupidně tlemí pan Rath ve společnosti nějakých učňů a učnic . . . silně pochybuji, že si tuto stupidní "reklamu" platí ze svého. To je např. jeden z mnoha případů utrácení peněz za blbosti. A navíc to nejsou jeho peníze! Já jsem na své peníze opatrný a utrácím s rozvahou a proto se mohu počítat mezi těch "vašich horních" 20%. V současné době je velmi populární plivat po panu Kalouskovi&spol.,ale proč se neřeší hejtmani a kraje? Protože jsou všichni z ČSSD a táhnou za jeden provaz s odboráři.Příklad - předsedovi ZO OSE v EMĚ nevadí, že B.Sobotka je podvodník a lhář jen proto, že je to jeho stranický souputník,ale kdokoliv z ODS či TOP09 se jen křivě ušklíbne . . . tak asi tak. Ale jinak dobrý.

0 0
možnosti
PM

m4xp0w3r7

29. 4. 2012 15:06
nechodit do hospody a do klubů

+5000kč/měsíčně ;-D

1 0
možnosti
MP

Vrah

29. 4. 2012 17:25
Re: nechodit do hospody a do klubů

„A myslíte, že když nebudu denně chodit do hospody, že něco ušetřím?“

„No samozřejmě! Že se můžete takhle hloupě ptát?“

„No já jen že jsem do hospod nechodil ani předtím.“

;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3583x
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl. Za vola se nepokládám, ale to neznamená, že jím pro někoho nejsem.