Jsi to, co žereš! Jsi hnusná, nepřitažlivá, tlustá svině!

Někdo je tlustý, protože má určitou nemoc. Někdo je tlustý, protože prostě moc žere. Někdo je tlustý, protože má labilního partnera, který ho v ničem nepodrží. Včerejší pořad "Jste to, co jíte" mě opět utvrdil, že někteří lidé si nevidí do svých nevymáchaných úst.

     To, co nám televize nabízí ze své tvorby, je někdy dobré a někdy méně dobré. Záleží samozřejmě na skupině diváků, pro které je to určené. Já osobně mám rád třeba pořad Prostřeno a taky Jste to, co jíte. Tyto pořady mě zajímají ani ne tak svým obsahem, ale spíš tím, že se tam ukáže pravá tvář naší společnosti. Včerejší díl pořadu o zdravém hubnutí mě ale opravdu dostal.

     Zaujal mě příběh ženy, která byla sportovkyně, pak jako mladá přišla o dítě a nyní žije s manželem, který je alkoholik a má velice "kladný" vztah ke své ženě, je to téměř dokonalý Gentleman. Jak jinak si vysvětlíte, že vám partner párkrát týdně řekne to, že jste nepřitažlivá, že jste tlustá a doplní to zvířátkem - svině. A takto to prý provozuje již téměř 15 let. Paní trpí velkým stresem, nemá žádné sebevědomí a jí to, co jí manžel navaří - má totiž od něj na výběr - žer, nebo nežer.

     O to více mě potěšil závěr tohoto pořadu, kde paní již vypadala zcela šťastně, vesele, byla hubenější a celkově ze sebe vyřazovala dojem, že to je spokojená paní. Manžel na její proměnu reagoval tak, že nyní už musí mlčet a nemůže ji urážet, jelikož už není tlustá svině. No, já si osobně myslím, že on vymyslí jinou velice zajímavou přezdívku, která bude paní povzbuzovat.

     Včerejší pořad mě přiměl k přemýšlení nad tím, že příště, až potkám na ulici tlustého člověka a budu mít myšlenky na to, ať méně žere, že si za to může sám, tyto myšlenky rychle sprovodím ze své hlavy a řeknu si, že třeba má doma podobného tyrana, který jí psychicky trápí a ona nemá odvahu na to, aby odešla.

     Včerejší pán u mě má předběžnou cenu - Idiot roku.

 

Autor: Martin Pipek | pátek 23.3.2012 11:16 | karma článku: 33,50 | přečteno: 3587x