"Jen přes naše mrtvoly", křičeli Romové.

Neplatí nájem, dům se jim může zbortit na hlavu, mohou tak umřít, přijít o děti, město jim poskytne ubytovny - ale ne, stále je to pro některé málo! Tak buď jsem se dnes ještě neprobudil, anebo je svět zase jednou naruby.

     Město rozhodlo, že domy v Ostravě, kde žije i velká skupina neplatičů Romského etnika, jsou v tak špatném stavu, že je životu nebezpečné tam žít. Nejen šíření nemocí, ale i havarijní stav a možnost nějakého úrazu. Tedy přeloženo - kdo tam zůstane, může onemocnět, nebo dokonce i umřít. Proto se nařídí (už zde nechápu, co se musí nařizovat, každý rozumný člověk by bral nohy na ramena), že se musí všichni vystěhovat, i ti chudáčci, co neplatí nájem a odejít do ubytoven. Ano, ti co neplatí nájem, budou opět bydlet zdarma, jak zatím ze situace vyplívá. A děkovné reakce? Kdepak.

     Jen nadávky, sprostá slova a nikam se stěhovat nebudou. Omlouvám se, ale jsou to ti samí Romové, kteří nadávali, že nemají vodu a mohou tak přijít o děti a nyní jim nevadí, že je ten dům může dokonce zabít? Co je to prosím vás za logiku? Tak se mi spíše zdá, že tam nejvíce křičí ti, kteří neplatí nájem a bojí se, že se jim na to v blízkém budoucnu přijde a budou muset platit jak mourovatí.

     Já jen doufám, že kterákoliv jiná rodina z majoritní většiny, až bude mít problém s domem a nebude mít kde bydlet, tak jim město hned sežene jiné ubytování. Nebo snad tuto výhodu mají jen vyvolení?

     To snad ne, to by byla přece diskriminace a ta vůči většinové společnosti přeci NEEXISTUJE.

 FOTO: Právo

Autor: Martin Pipek | pátek 3.8.2012 16:06 | karma článku: 12,89 | přečteno: 879x