Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GK

vatsuk

11. 2. 2012 13:25
Poručíme větru dešti?

příroda si dělá co chce, my se bohužel musime jen přispůsobyt;-)

0 0
možnosti
E

empe6

11. 2. 2012 12:56
Jediná jistota

Jediná jistota je, že budou vát větry různých směrů ;-)

2 0
možnosti
PH

Power-iet

11. 2. 2012 12:12
Vážený pane,

měsíční předpověď se musí brát s rezervou. To je problém na který se čtenáři meteorologických článků obracejí, protože to pak v realitě vypadá jinak. Měsíční předpovědi jsou žádané, přesto se jedná o "pokusy". To je asi jedna věc, která kvalitu meteorologické práce snižuje. Nevím odkud Vy máte informace, ale ČHMÚ je velmi kvalitní zdroj informací. Jejich práce je na vysoké úrovni. Meteorolové předpovídají situaci několik dní dopředu a vychází jim to velmi dobře. Vím ale , že podobný názor jako Vy mají možná poměrně dost lidí, proto jsem jednou na toto téma napsal článek. Dnes bych napsal trochu jinak, ale v podstatě bych na tom zase až tak nic zásadního neměnil. P. Hlinomaz

http://hlinomaz.blog.idnes.cz/c/208991/S-jakou-presnosti-meteorologove-predpovidaji-pocasi.html#t2

0 0
možnosti
PH

Power-iet

11. 2. 2012 12:57
Re: A dále

funguje to tak, že meteorolog pošle měsíční předpoď médiím a ty potom to interpretují podle svého, přičemž to už není meteorologova starost - to ale také není přesné, protože meteorologové na to upozorňují pokud je to v jeho možnostech. Co já vím, tak měsíční předpovědi vydává ČHMÚ a tam to funguje jak jsem vypsal. Je to práce za kterou se berou peníze jako u každé jiné. Potom také existují meteorologové jako např. paní Dagmar Honosová, která vydává předpovědi i na celý rok a tam už je to jiné vyprávění... Opravdoví meteorologové však na tento problém upozorňují!

0 0
možnosti
ZM

zmat

11. 2. 2012 12:05
předpovědi počasí jsou vždy přesné,

jediné, co nesedí je čas a místo.

3 0
možnosti
LV

baloun

11. 2. 2012 11:51
Je to trošku jinak

Meteorolog dává jen velmi suchou předpověď. Ty "kruté mrazy" tomu dodává právě ten bulvární novinář.

1 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3583x
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl. Za vola se nepokládám, ale to neznamená, že jím pro někoho nejsem.