Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IE

iris eva

28. 5. 2012 17:53
Slušný pohřeb

Ono šlo médiím hlavně o to vyvolat emoce. Jinak by totiž  částka, kterou babička zaplatila, byla uveřejněna. Před dvěma lety jsem v Praze platila za nejlevnější pohřeb (kremace) pro svého příbuzného 12tisíc. Pokud takovýto pohřeb - na můj vkus dost důstojný - ale bez rozloučení nad rakví a obřadu - nepovažuje za přijatelný a zaplatila za nějaký průvod, muziku a nevímco, tak udělala fatální chybu. Ale staří lidé bohužel žijí hlavně pohřbem a na budoucnost už tolik nemyslí. Kdyby prohlásila, že to nezaplatí, protože na to nemá, musel by to za ni zaplatit někdo jiný. A vůbec, neměl by pohřby platit stát?

0 0
možnosti
N

NumLk

24. 5. 2012 17:40
ktery s prominutim .u. teto pani pujcil?

Ono by to chtelo spise se zamerit na instituce, ktere pujcuji takovym lidem. Vzdyt je jasny ze 85 leta pani kdyz nema na pohren rozhodne nebude jisto jiste schopna pujcku splatit. Zrejme tenhle kolotoc vyhovuje prëdevsim hlavnim protagonistum - bankam a jinym fin. ustavum + exekutorum a pravnikum kteri dluhy vymahaji Z ceho by jinak zili? On stat neni spatny protoze se o starenku nestara, ale protoze umoznuje  "podnikani" temto hyenam. Bohuzel jeste je dost hodnych hlupaku kteri se na tu lichvu slozi aby starenku zachranili.

2 0
možnosti
MK

2mmmm_2

24. 5. 2012 7:02
A přitom je řešení

tak prosté: maximální možný úrok 20% a vše ostatní je lichva, trestaná 50% pokutou z vymáhané částky.

0 0
možnosti
BD

Béda47

25. 5. 2012 13:21
Re: A přitom je řešení

správné je žádný úrok. Tak to bylo v křesťanském světě dříve a v muslimském pořád.Exekuce jako neetické je nutno zrušit. Jsou i jiné způsoby jak věci řešit.Hlavně,že se diskutuje !!!!

0 0
možnosti
S

StandaU

22. 5. 2012 18:01
Jeden o voze a druhý o koze,

je jasné, dluh se má platit. I za R-U, když někdo neplatil splátky, tak přišel fenďák ale nikdy opakuji nikdy fendování nestálo desetkrát či xkrát více než byl samotný dluh. Jedině v české kotlině se lichvě říká exekuce. Vy co jste gramotní, tak si zjistěte, kdo stál za současnou právní úpravou exekuce a je jednoduchá věc tu stranu už nevolte. A vy co si neustále pletete dluh s částkou, kterou vymáhá exekutor, tak vězte, že podobná právní úprava co do finanční náročnosti nemá v Evropě obdobu. Ovšem je pravdou,že od absolventů současných ústavů vykládající právní marasmus toto nelze chtít. Shrnu to jasně, jde o státem posvěcenou zlodějinu, kterou iniciovala jedna partaj plná lumpů.

9 0
možnosti
TP

assco

22. 5. 2012 22:49
Re: Jeden o voze a druhý o koze,

kolik jste vedl v zahranici exekuci, ze to tak vite? zadnou viddte? Ja ano a mnoho se to od nasi upravy nelisi.. Snad napr. v polsku tam nejprve dostane penize soud, pak exekutor a pak zbytek nikoli jako u nas pomerne exekutor a veritel... Jiny rozdil jsem nezaznamenal.

0 0
možnosti
RK

semelik

22. 5. 2012 17:11
Podobné je to i jinde. Přijdete o práci, je vám už kolem 60

a tak vás (dosti logicky) nikde nevezmou i kdybyste uměl jazyků co hrdlo ráčí a byl k otmu třeba specialista ajťák. Takže vám jednoho dne přestanou vyplácet i podporu v nezaměstznanosti a pak se vydáte na sociálku.

Tam nejprve prozkoumají, nemáte-li nějaké úspory, dům, byt, auto, nábytek nebo aspoň manželku, která ještě někde něco bere. Pak máte smůlu a pomožte si sám. ALE když jste si do té doby neušetřil vůbec nic, všechno co jste vydělal nebo třeba od státu nafasoval jste propil, prohrál, prokouřil, pro....... potom máte obrovské štěstí. Stát vás totiž bude podporovat až do smrti a nemusíte už hnout ani prstem.

A tomu se u nás říká "Princip solidarity" milé děti. Čest práci !

0 0
možnosti
W

Wesloun

22. 5. 2012 17:12
Re: Podobné je to i jinde. Přijdete o práci, je vám už kolem 60

huh těhle 60letejch IT odborníků tady se mnou sedí hromada. Nevím kde neseženou práci, tady se jim podstrojuje cokoliv chtějí....

0 0
možnosti
ZR

729

22. 5. 2012 16:59
Zrůdnost současného režimu,

nic tak dobře nevystihuje jako tento případ. Těžko si představit kolik lidí by lehkovážně cinkalo klíči (jako moje maličkost), kdyby tušili jak daleko se s pravdou a láskou dostaneme. Zvlášť v posledních letech je doba, řečeno slovy klasika,  vymknuta z kloubů a doslova řve. To není ani kapitalismus, ani reálný  socialismus, nynější režim si z obou zřízení s matematickou přesností vybral ty nejhorší vlastnosti. Stát kde se doslova všechno rozkradlo se neštítí pomáhat vymáhat zanedbatelné částky po mnoha letech dávno promlčené a vytvářet svojí politikou pohádkové zisky vymahačským společnostem. Právní pasti lichvářských společností, které ruinují desetitisíce lidí nechávají stát lhostejným a naopak bezbřehou tolerancí vůči novodobým fenďákům vytvářejí atmosféru strach, kdy se bojí rodiče svých dětí a děti svých rodičů...  Havel věčně živý, cink, cink ...[>-]

8 0
možnosti
JK

holkazhane

24. 5. 2012 21:47
Re: To máš pravdu,

jen nevím, proč do toho pleteš Havla. Kult peněz bez ohleldu na morálku - to nebyl jeho styl.

1 0
možnosti
RW-4R

Roger Wilco - 4. reinkarnace

22. 5. 2012 16:32
.

Co se divíte? Vládne tady kult peněz a lidi jsou hyeny. Vrací se sem biblické zlaté tele, kterému se lidi klanějí a historie se opakuje. Civilizace končí.

1 0
možnosti
W

Wesloun

22. 5. 2012 16:24
Dle

minutového hledání, pohřeb žehem bez obřadu a ničeho dalšího stojí okolo 5k. Zajímalo by mě, jestli je toto tak overkill částka, že ji celá rodina nedá dohromady.

0 0
možnosti
W

Wesloun

22. 5. 2012 16:29
Re: Dle

hm tak dle další diskuze nikoho dalšího neměla. Hádám, že se ani s nikým nebavila (neměla žádné přátele a známé nebo sousedy), a byla hrdá až na půdu říct někomu o pomoc. Tohle je jaksi neřešitelný problém. Důchodci přizpůsobení nejsou schopni, nicméně práva ovlivňovat cokoliv jsou jim zachována. :-(

0 0
možnosti
A

alčawirth

22. 5. 2012 14:27
Zásadní problém ...

.." nestihla " zaplatit splátku . Tam to všechno začíná .

2 0
možnosti
ZN

PowerCut

22. 5. 2012 14:35
Re: Zásadní problém ...

kdo pujci tak staremu cloveku, by mel nest riziko nesplaceni sam, hned by byl klid od takovych pripadu....

2 0
možnosti
TF

creeters

22. 5. 2012 13:46
Vysledek je sice strasny, ale co tomu predchazelo ...

Obecne ... dluhy se proste plati. Pokud si pani napujcovala penize, tak jako kazdy proste musela vedet, jestli je schopna to splatit nebo ne. Problem ale je v cele teto generaci a uplne to presne vidim na svych prarodicich. Oni ziji v tom, ze co se rekne v televizi, musi byt jiste pravda, protoze prece by lidem nepousteli nejake nepravdy :( a uplne stejne, kdyz proste v televizi reknou, ze tahle pujcka je vyhodna, tak tomu nekteri proste veri. Neumi si to spocitat, neumi filtrovat informace, kolikrat si ani neprectou co podepisujou :( atd. Ale stale ... dluhy se proste plati a to ze napr. po dceri nebo vnukovi nezbyl vubec zadny majetek, ze ktereho by mohla ty naklady umorit je take divne ...

1 0
možnosti
TF

creeters

22. 5. 2012 13:49
Re: Vysledek je sice strasny, ale co tomu predchazelo ...

A jeste mozna. Takovychto lidi existuji stovky, ne-li tisice, ale bohuzel novinarska luza si vybere jen jeden ukazovej priklad a tomu pomuzeme, ostatni proste ostrouhaj. To same je v televizi apod. Jak zacne reportaz o takovychto lidech tak automaticky prepinam, protoze se nenecham vydirat. Nebo jeste lepe, postou chodi zadosti o prispevek na nejake deti / ustavy a rovnou tam hodej slozenky ... je to sv*nstvo ;-€

2 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3583x
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl. Za vola se nepokládám, ale to neznamená, že jím pro někoho nejsem.