Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Margol

30. 7. 2012 21:33
jsem znechucen pravici

Po sametove revoluci se mi ulevilo. Protoze jsem mel celou rodinu na zapade, byl jsem pod neustalou kontrolou. V prvnich volbach jsem volil OF . Pak ODS, dnes obrovske zklamani. Nedivim se, ze je tak velka podpora komunistu. Znova se bude opakovat rok 1948 kdy nejednotnou pravici prevalcuje levice, ktera na populisticke sliby dostane vetsinu. Dobre nam tak.

0 0
možnosti

kaktusak

27. 7. 2012 23:32
Komunisti už dokázali odstranit nezamněstnanost.

Dokážou to zas.

Církve nemají nárok na žádný majetek, nic by se jim dávat nemělo.

Vzhledem k rostoucí produktivitě výroby je zkracování pracovní doby (třeba dřívějším odchodem do důchodu) nezbytné.

Komunisté nikdy a nikde demokracii neodstranili. Pravice ano.

Kde na to vzít? Vrchnost přestane krást a vrátí nakradené, přestane se dotovat soukromý sektor...

2 0
možnosti

motke

28. 7. 2012 9:43
Re: Komunisti už dokázali odstranit nezamněstnanost.

Věděl jsem,že budete 1.:-)

1 0
možnosti

strycek-Joe s.r.o.

27. 7. 2012 20:24
Nové věci se starým režimem dělat nejdou

, rpto bude nutno současný zahnívající systém svrhnout, změnit základy ekonomiky a pak bude možné splnit uvedené levou zadní a ještě nějaký bonus navíc. K tomu se hodí nejlépe KSČM, znáte snad nějakou jinou vhodnou partaj ?

2 0
možnosti

Levicovy.Pravnik

27. 7. 2012 18:15
autore

právo na práci je už ted.to znamená,že pracovat můžete a nikdo Vám to nezakazuje. na druhou stranu pokud nenajdu práci, tak at se stát nedivím, že mu nebudu odvádět daně do státní kasy. zajímá to vůbec někoho?nebo jak ty lidi chcete zaměstnat??

0 0
možnosti

repanak

27. 7. 2012 18:50
Re: autore

Právo na práci znamenalo za socialismu, že stát měl v podstatě za povinnost nalézti uchazeči zaměstnání, které mělo zhruba odpovídat jeho kvalifikaci. To neznamenalo, že když bydlel v malém městě A, že mu to tam zajistil. Byly s tím také určité problémy ale poněvadž se na efektivnost příliš nehledělo a neustále "nebyli lidi" a propustit člověka prakticky nešlo, tak jakž takž se to "dařilo". Tím neříkám jako stoupenec Sozialmarktwirtschaftu, že to bylo vždy dobré řešení. Uvedu příklad - neprůmyslové jižní Čechy na Písecku - v podstatě stát zprůmyslnil tuto zanedbanou oblast kombinátem Jitex (textil) a strojírenským ZVVZ v Milevsku, které do té doby bylo prakticky selskou vesnicí.

3 0
možnosti

Draki

27. 7. 2012 17:08
Nejprve přemýšlet, pak látat věty:-)

Pipka, Vy děláte z komárů velbloudy.  Programy politických stran nejsou psány jako prezentace SKUTEČNÝCH záměrů politických stran. Jejich smyslem je voliče a sympatizanty OKLAMAT a NALÁKAT, nikoli informovat. Proč by se měly strany chovat jinak než AAAuto? Logika je úplně stejná a manipulace s člověkem jakbysmet.Takže Vaše dedukce založené na prvoplánové analýze programu politické strany mírně řečeno poněkud plavou na vodě. Pokud Vás ale opravdu zajímá, komu a ČÍM ZÁJMUM která strana OPRAVDU SLOUŽÍ, dá se to zjistit-je to ovšem mnohem těžší. Napoví Vám jména sponzorů, sympatizantů, kmotrů, sympatie určitých čitelně zaměřených médií, jednoznačně se vyjadřujících rádobycelebrit apod. Takže Pipka nejprve přemýšlet, potom látat věty:-):-)

2 0
možnosti

petrph

27. 7. 2012 17:03
o to právě jde

Když se třeba církvím vracet nebude-tak to máme v součtu ca 130 miliard. Ten majetek co se církvím nevrátí, může stát z fleku prodat a dostat hotové peníze.Plus další miliardy-opravdu není nutné nadále 30 let vyplácet jejich mzdy a náklady, ta dohoda o odloučení církví od státu měla naopak tyto platby státu ihned zastavit- a ne až za dalších 30 let.

Plus třeba dalších desítky miliard, které půjčujeme na slabší státy EU (nedávno jsme myslím půjčili asi 30 miliard)- a ty peníze zpátky už nikdy neuvidíme.

Plus dalších ca 100 miliard ročně, které stát utratí na předražených zkorumpovaných zakázkách-to by si soudruzi ohlídali.  Plus že by šlo třeba zrušit spousta nepotřebných úřadů.

Kdybych popřemýšlel ještě chvilku asi by mne napadlo ještě pár dalších bodů. Ale i při těhle součtech mi to vychází tak že peněz na splnění těch slibů by bylo dost a dost- jen chtít začít dělat něco pro lidi...

4 0
možnosti

Vrah

27. 7. 2012 17:41
Re: o to právě jde

A co takhle ukrást místo církvím nějaké peníze vám? Jsem pro rovnost – taky bych vám je nevracel – sám vím, jak s nima lépe naložit. Musel byste dokázat, že je potřebujete a že si je zasloužíte…

3 0
možnosti

Maková panna

27. 7. 2012 16:47
Bože

proš se tak hloupě ptáte? Kda na to vezme strana peníze?? Jednoduše.....vše zestátní,a jenom když obere naše politiky,tak země mít dluh nebude žádný....rozjede se JZD,a naše země bude opět soběstačná.:-)

5 0
možnosti

free hummingbird

28. 7. 2012 4:23
Re: Bože

A Vy si myslíte, že jsou tak blbí, aby si většinu toho majetku nechali v Čechách, aby jim šel ukradnout zpátky? Svatá prostoto! 8-o

1 0
možnosti

perc

27. 7. 2012 16:37
Pracovní místa

Víte, kolik nových pracovních míst slibovala před volbami ODS? Zjistěte si to a porovnejte se skutečností.

1 0
možnosti

oldfashioned Kokodák v1a

27. 7. 2012 16:14
prasklí za vlast volí ☭

;-)

0 0
možnosti

stařec bez moře

27. 7. 2012 16:11
Zvýšit hrubou mzdu na 14000

Ona je níž?

1 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3583x
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl. Za vola se nepokládám, ale to neznamená, že jím pro někoho nejsem.