Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

3. 2. 2012 12:40
Jen nevím, co se vám nelíbí na výsledku soudního jednání

Soud samozřejmě výpověď zrušil. Dělá to běžně v případech, kdy je nově obsazeno stejné či podobné míst. Dělá to samozřejmě.

   Ano - paní musí vrátit podporu v nezaměstnanosti - nebyla totiž nezaměstnaná. Vám to připadá divné?   Soud jistě uvedl lhůtu (po nabytí plné moci) do které musí zaměstnavatel zaplatit zadržený plat. Pochybuji, že to nebylo splněno.

   Jistě by se paní dohodla na odložení splátek v případě, že jí plat zaměstnavatel nadále zaručuje.

   Já mám z vašeho blogu zcela opačný pocit, než máte vy: soudy (alespoň někdy) fungují, spravedlnost vítězí.

0 0
možnosti
LV

baloun

3. 2. 2012 18:01
Re: Jen nevím, co se vám nelíbí na výsledku soudního jednání

Nevšiml jsem si, že by autor napadal nějaké soudní rozhodnutí. Jenom fakt, že poctivá úřednice si zadělala svou poctivostí na malér. Tentýž stát, který jí donutil vrátit mpodporu, jí sice přiznal nárok na ušlou mzdu, ale postaral se pouze o to, aby dostal zpět své peníze, nikoliv aby zajistil, že ta paní také dostane, co jí patří. Ano, už Vás slyším, jak oponujete, že to přece není povinnost státu, ale té paní vymoci si své penízeb zpět.

A tady jsme u hlavní myšlenky článku - jestli člověku stojí za to podstupovat takové martýrium v zájmu - čím vlastně zájmu?

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

3. 2. 2012 10:54
závěrečná otázka je na depresi

Ptáte se "Má cenu v tomto státě být poctivý?" - já bych to zformuloval jako "Může si ještě někdo dovolit být v tomto státě pocitý?"

Jak vidíte, klientelistická mafie neodpouští, a má ruce všude. Kdokoli se opováží, zničí mu život.

0 0
možnosti
Í

í-mejlka

3. 2. 2012 10:51
Má cenu být v tomto státě poctivý?

Ano, má! Protože mám čisté svědomí. Protože dobře spím. Protože se nemusím stydět před svými přáteli a před svými vnoučaty za to, co dělám - a proč to dělám. Protože tak mě to naučili moje maminka a můj tatínek a tak jsem to naučila svou dceru a ona to naučí svoje děti - a to je to pravé dědictví, které jim předá po předcích.

Nikdy nepřistoupím na to, že když krade a podvádí tisíc lidí v mém okolí, tak abych náhodou nevyčnívala, budu dělat totéž, co oni.

2 0
možnosti
VH

Stará kára

3. 2. 2012 12:41
Re: Má cenu být v tomto státě poctivý?

R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3583x
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl. Za vola se nepokládám, ale to neznamená, že jím pro někoho nejsem.