Chudáčci BÁRTA a ŠKÁRKA. Hrozí jim kriminál s platem 85 OOO Kč.

Výsměch slušným lidem. Takto lze brát některé naše zákony. Když je někdo pravomocně odsouzen, tak slušný občan naší země doufá, že ve vězení splatí svůj dluh společnosti. V případě pánů politiků Bárty a Škárky tomu bude naopak, a jestli je soudce pošle za mříže, tak jim my ostatní hezky budeme spořit na dobu, až se vrátí na svobodu.

     Není vězeň jako vězeň. Alespoň toto jde vyčíst z ústavy a dalších zákonů, které se tohoto tématu dotýkají. Dám vám sem jednoduchý případ a prosím, zda najdete rozdíl.

     Normální vězeň - je pravomocně odsouzen a musí svůj trest odčinit ve vězení. Od zaměstnavatele mu samozřejmě žádný plat nepřichází, jelikož nepracuje a musí pracovat, aby částečně splatil "dluh společnosti" a nežil si ve vězení jak to slavné prase v žitě. Po 4 letech opouští zamřížované prostory, na kontě má nulu a hledá si práci.

     Poslanec s mandátem - je pravomocně odsouzen a musí si svůj trest odčinit ve vězení. Od zaměstnavatele, tedy od státu, tedy z našich peněz, mu měsíčně přichází na jeho konto zhruba 85 000 Kč hrubého. Po pár letech, nebo méně, dle slušného chování, opouští zamřížované prostory, na kontě má několik set tisíc korun, které jsme mu tam naspořili. A vzhledem k stále velké moci se vrací do lukrativního podnikání.

     Našel tam někdo z vás nějaký rozdíl? Ale doufám, že se tomu nedivíte. Zákony tvoří politici a tak tam musí najít nějaké kličky, které platí jen pro ně a pro nás ostatní ne. Středověk je pár století za námi, ale tak nějak pořád se zde zachovalo rozdělení obyvatelstva: A) Ti u koryta    B) Ti co jim to koryto povinně plní.

     Samozřejmě, že zde existuje jedna malinkatá naděje. On ten poslanecký mandát není na doživotí (divím se, že opak není uzákoněn). Může se tedy stát, že někdo z těchto dvou pánů, POKUD opravdu poputuje za mříže, se ho dobrovolně zdá - jiným způsobem o něj není možné přijít, ani vězení není důvod zrušení tohoto mandátu.

     Takže před politiky možná nastane velice těžká otázka: Vzdát se funkce poslance, jít do vězení a nemít nic, až z něho vylezu? Snad jen dobrý pocit, že jsem jako ostatní? Nebo se funkce nevzdá, nechat si tento krásný plat a až opustím "katr", tak mít naspořeno několik set tisíc a začít si zase užívat život za peníze jiných?

FOTO: blesk.cz

     Odpověď na tuto otázku bude povaha politiků - ale jakou oni mají povahu a svědomí, když téměř denně lžou a hádají se a podvádějí?

 

Autor: Martin Pipek | úterý 21.2.2012 10:36 | karma článku: 25,30 | přečteno: 1213x