Chci plnou odpovědnost Klause za zločiny spáchané amnestovanými

Už to začíná a nemuseli jsme čekat dlouho. Propuštění zločinci začínájí páchat to, proč právem seděli ve věznicích - škodí slušné společnosti. Tu krádež, tu pokus o vloupání, tu násilí na občanech, tu výtržnictví...nemyslím si, bohužel, že u těchto přestupků - zločinů, zůstane. A kdo ponese odpovědnost?

     Opravdu nerozumím lidem, kteří souhlasí s amnestií jen pro ekonomické dopady, které se obávám, nebudou ve svém výsledku tak valné. V naší zemi existuje zákon a při jeho porušení následuje trest, který představuje pobyt za mřížemi. Porušíte zákon, putujete tam. Zasloužíte si to. Tak tedy kdo může amnestii obhajovat? Kvůli pár případům, kdy se děda vrátí za vnučkou, táta za dcerou? V tom případě mohl pan prezident toto posoudit jednotlivě a udělit milost, ale hromadná amnestie?

     Za tou se akorát skryje to, co hradní pán ukrýt chtěl. Konec velkých kauz jeho kamarádů. 

     Díky chorobnému rozhodnutí pana Klause máme v ulicích o 7000 více kapsářů, zlodějů, násilníků, výtržníků a dalších, které bych ve své ulici rozhodně potkat nechtěl. Někdo doufal, že si užijí svobody a budou se chovat tak, že dostali druhou šanci? Možná někteří ano, ale někteří ne. A že jen tak neplácám mi dávají za pravdu události posledních hodin, kdy první z propuštěných kradli, ožrali se a páchali škody na majetku, někteří dokonce fyzicky napadli lidi. Toto se mělo dostat do ulic? Aby hradní pán pomohl pár kamarádům na svobodu?

     V tom případě ať se ukáže jako charakter. Hnusí se mu politické chování vlády. Nelíbí se mu jak se chová EU. POřád moralizuje a on je vlastně pan dokonalý. V tom případě chci, aby se k tomuto postavil čelem a udělal následují, pokud někdo z amnestovaných udělá níže uvedené:

     Každý ukradený peníz z vaší peněženky vám vrátí Klaus ze svého.

     Každé ukradené auto vám proplatí Klaus.

     Každé násilí na vás spáchané, vám odškodní prezident a můžete mu dát jeden výchovný pohlavek.

     Každý těžký zločin - ublížení na zdraví, znásilnění, vražda - si půjde pan Klaus odsedět společně s násilníky.

     Vím, že u těch těžších zločinů je to nízký trest pro někoho, kdo je za to plně odpovědný, ale nechci navrhovat násilné tresty na něm.

     A jestli si někdo myslí, že za to nenese odpovědnost on,ale ti amnestovaní - bože to jste opravdu tak slepí a hloupí? Nebýt jeho, pak se ta situace nestane, jelikož ten, co vám to provede, by seděl tam, kam zaslouženě patří.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Pipek | pátek 4.1.2013 12:16 | karma článku: 38,51 | přečteno: 2210x