České dráhy 21. století - při popíjení piva vás i namasírují!

Vlak = hrůza a špína? To přestává platit. České dráhy oblékají nový kabát a ten jim začíná slušet. Prý za to nemůže konkurence (no kdo tomuto věří, jeho věc). Prostě se jednoho rána nějaký manažer probudil a řekl si: "A dost! Já těm cestujícím zlepším život!" A tak to začalo...

     Několik let se nic nedělo. Několik let se zde jezdilo jak na začátku osmdesátých let minulého století. Nyní ale nastoupil na trh nový dopravce. Zavedl takové novinky a služby pro zákazníky, že i stávající jednička na kolejích musela začít reagovat. Tedy abych vám nelhal, ono to samozřejmě není kvůli tomu, že je zde konkurence. Mluvčí tvrdí, že je to prostě jen tak napadlo. Po desítkách let. Jen tak. Ve stejnou dobu, co se na trhu objevil RegioJet. No to dá rozum. Jak by to mohlo spolu souviset.

     V RJ se nabízí zdarma pití. ČD začínají na určitých lokalitách dávat zdarma Colu. V RJ se začíná zajímavě stravovat. ČD vyhlašují soutěž, pro novou jezdící kuchyni. Ne, zatím to nevypadá, že by jeden od druhého kopíroval. ALE! To neznamená, že to je snad špatně. Má to své PRO.

     Jednak se konečně objevila konkurence pro České dráhy. A kde je konkurence, tam začínají i konkurenční výhody, které mají většinou pozitivní dopad na koncového spotřebitele - cestujícího. Lepší vagóny. Lepší služby. Levnější služby. Modernizace. Příjemnější zaměstnanci. A mnoho dalšího. Pokud si chtějí udržet klienty, tak prostě musí jít s dobou. Což se jim poslední dobou opravdu nedařilo.

     Napadá mě snad jen jedno PROTI. Ale spíše úsměvné.

     Začíná to pitím zdarma. Pokračuje to novým jídelním lístkem. Další bude denní tisk. Omlazení personálu. Menší dárky k dražším jízdenkám. Menší dárky k normálním jízdenkám. Služby ve vlaku - masážní kupé za určitou částku. Masážní kupé k dražší jízdence. Masážní kupé k jízdence. Připojení picího vagonu. Zde se jen pije alkohol, tancuje, hraje kulečník, hází šipky a usedá se k pokerovýmu stolu. Připojuje se sportovní vagon. Menší posilovna. Masážní vana. Malý plavečák. Připojuje se erotický vagon...

     Nevím, kam až to zajde, ale nevím jak vy, já se na to těším. V každém případě vyhrajeme my, cestující.

Autor: Martin Pipek | úterý 27.9.2011 11:49 | karma článku: 16,73 | přečteno: 1091x