Alternativní nákupy Romů aneb co má v tašce, už je jeho!

Milé prodavačky, pokud k vám do obchodu přijde skupina cikánů, naberou si věci do tašky a budou chtít odejít bez placení, tak je to v pořádku, to jde totiž o nový módní trend - Alternativní nakupování. No, a pokud jim jako majitel obchodu budete chtít šacovat tašky, tak zde se již prosím jedná o diskriminaci, jelikož ty věci jsou jejich. Jak jinak.

     Tak máme v Čechách o jednu zlodějskou bandu méně. Jednalo se o tlupu Romů, kteří za bílého dne napochodovali do obchodu, nabrali si různé věci do tašek a aniž by měli snahu zaplatit, už si to mazali z obchodu ven. Prodavačkám, které je chtěli zastavit, bylo z jejich úst vysvětleno, že se jedná o alternativní nakupování a to, že po nich chtějí prohledat tašky je diskriminace. Tuto tlupu bylo těžké dopadnout, jelikož byla vždy v přesile a někdy se chovala i agresivně.

     Ale na každého jednou dojde a na někoho, kdo má trestní zákon naprosto naučený, ale nevyniká v matice, to platí dvojnásob. Jednou totiž banda přišla do prodejny, kde byla i kamera a ta je natočila. Policie si je tedy předvolala, ale jedinci z této tlupy si z toho nic nedělali, vždyť v tomto obchodě udělali škodu za zhruba 2000 Kč, což není tak hrozné dle našeho zákoníku. Ale ejhle.

     Nejspíše si nevzali prášek z ukradeného lecitinu a tak jim ten den špatně sloužila paměť. Ona jim totiž policie dle výpovědi svědků přičetla i všechny ostatní alternativní nákupy a rázem je na místě obvinila. Teď už to nebyla krádež za 2000 Kč, ale rovnou krádež v hodnotě 70 000 Kč. A má tento příběh dobrý konec? Ano.

     Prodejny v tomto městě si mohou oddychnout, že již nebudou muset přihlížet alternativním nákupům naší menšiny a nebudou je muset rasově diskriminovat. Další výhodou je, že po přečtení tohoto zjištění, že se tresty sčítají, když se prokáží, si spousta tlup může další krádeže rozmyslet a tak půjdou na lup jen jednou. A i matika je zde pozitivní. Je lepší 1 tlupa = jeden lup (vždy to tak bude, to nic nezmění, že krást se bude) anebo 1 tlupa = 10 krádeží? Kéž by to takto vyšlo.

     Má to ale i dobrý konec pro loupeživou tlupu, někteří z nich třeba po dlouhé době potkají své kamarády a příbuzné při procházce po vězeňském dvorku.

Autor: Martin Pipek | středa 22.2.2012 11:37 | karma článku: 37,36 | přečteno: 2752x