16 MILIARD ROČNĚ! Touto sumou nás mohou podpořit CHYTŘÍ Romové.

ERRC podává další žalobu na Českou Republiku, protože dáváme méně vzdělané Romy do speciálních škol a nedáváme jim tak prostor pro vzdělávání. Díky tomu, prý ČR přichází ročně o 16 miliard, které musíme dát absolventům těchto škol, jelikož nemají díky "segregaci" zaměstnání.

     Že se žaluje stát, ve kterém bydlíte, čerpáte všechny výhody a v lecčem je vám nadržováno, je již běžné a ničemu se v této době už nedivím. Proč z toho nevytřískat ještě více. Ale zaráží mě jisté propočty, které má tato žaloba přinést ku prospěchu. Níže vám uvedu příklad.

     Rom - neprojde testy a je zařazen do zvláštní třídy. Učivo má tak akorát na míru a zvládá ho. Školu dokončí (pokud má zájem), ale nemůže najít zaměstnání (pokud hledá). Je tedy na dávkách a dožívá v té naší hodné zemičce. Když všechny tyto lidi sečteme, tak nám vyjde, že ročně nás na dávkách a na daních, které nemají šanci odvádět, stojí 16 miliard. Ano, je to děsivé číslo. Ale pozor. Máme tu prý řešení!

     Rom - neprojde testy, jelikož již žádné dělat nebude a pošleme ho do normální školy. Tam pochopí veškeré učivo a zamiluje se do učení. Proto půjde na učňák anebo na střední školu. Když už nebude chtít pokračovat na vysokou, tak půjde na internet, přihlásí se na výběrové řízení na ideální místo, vyhraje ho a je zaměstnaný. Na dávkách nás nestojí nic a daně hezky odvádí. Státní kasa je bohatší o 16 miliard ročně.

     Tak, nyní bych prosil ještě tu o Červené Karkulce a to by pro tento den stačilo, v oblasti pohádek.

     Tedy výsledek je takový, že stačí Roma dát do normální školy a máme z něho v budoucnu vzdělaného, pracovitého občana našeho státu - jdu pomalu chystat oslavu, konečně dobrá zpráva.

     Milé organizace! Hledáte pořád chyby v systému a v nás! Co takhle se poohlédnout i kolem sebe, zda o to vůbec ta skupina obyvatel má zájem, nebo jim vyhovuje to, že je někdo živí a oni pro to nehnou ani prstem?

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Pipek | pondělí 30.7.2012 12:33 | karma článku: 41,83 | přečteno: 3492x