Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kytt

23. 1. 2010 11:46
Avatar

Mám v čerstvé paměti ze včerejška a mé pocity jsou značně rozporuplné. Ano, na první kouknutí to je určitě nádherný film, nečekám, že se během následujících let objeví na plátně něco lepšího. Na druhé straně mě zklamal rozpor mezi propagací filmu a výsledkem. Efekty jsou posbírané ze stovek sci-fi filmů natočených před dávnými lety, na rok 2010 fakt slabota. Scénář je k zbláznění kýčovitý a rovněž nepřináší nic nového než x let omílaná klišé. Je tam spousta chyb (třeba právě to cestování časoprostorem vs. zbraně), první půlhodina filmu se táhne jako šnek a herecké obsazení taky nic moc. Hudba celkem dobrá, ale nevystihuje úplně podstatu toho filmu - je tam spousta "duchovních" scén, kde mi ta Hornerova hudba moc nesedla. Zkrátka jsem čekala o dost víc a musím čekat na další Cameronův film. Ekologické poselství filmu nějak neřeším, asi mě příliš neoslovilo.

0 0
možnosti
P

Pavel_D

21. 1. 2010 10:30
Nihil novum sub solem

Film jsem neviděl ve 3D, přesto se mi líbil. Nicméně rozhodně nepřinesl nic nového do filmové tvorby, jak slibovala reklama. Počítačová animace s efekty je ovšem dokonalá. Příběh sám je ale převzatý (Princezna Pocahontas), inspirace Harry Potterem je také zřejmá (létání na dracích - Klofan). Strašlivý "feldvébl" je tak čítankově záporný, že až působí nedůvěryhodně.

Jako technikovi mi vadily některé nesrovnalosti (podobně jako v Galaktice, kde se vesmírné lodi přemisťují časoprostorovým skokem, ale střílejí tam po sobě bazarovými kalašnikovy), což je obvyklá slabina většiny sci-fi filmů.

Ale vzkaz filmu nám všem je jasný - bezohledná honba za ziskem je zlo. Autorem blogu poněkud nepochopený "návrat k přírodě" je ovšem zamýšlen symbolicky. Znovu - jsem technik, a přesto k nejkrásnějším zážitkům mého života patřily projížďky na koni po lukách i lesích. Koně jsem měl 16 let - doma.

Rozdělení diváků do tří skupin je spekulativní. Autore - dělal jste nějaký průzkum a statistiku?

0 0
možnosti
J

jack095

21. 1. 2010 7:49
Zelený lupiči.

Avatar jsem neviděl, ale k Zeleným jen toto: Jsou to lupiči a měli by se zakázat.

0 0
možnosti
ŠM

s(h)arka

21. 1. 2010 7:17
mě štve to škatulkování...

viděla jsem Avatara a pro mne to byl naprosto úžasnej film a podání stále se opakujícího nekonečného příběhu o dobru a zlu...Cameron ve mě vzbudil to dítě,co už spoustu let spalo někde pod tíhou starostí a stresu, pod peřinou zvanou dospělost....s tmavými brýlemi na očích jsem ani nevnímala pohyby mého těla, jen vím, že ta bolest ve svalech,od řízení létajícího ptáka, byla pravá....R^;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1272x
Píšu slova, věty, sem tam i souvětí...