Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"ten, kdo se ho snaží pomocí nějakých výjimek deformovat a říkat, tenhle je vinen více než jiný na základě rasy, náboženství a podobně" - myslíte, když někdo tvrdí, že běloši mohou za válčení s indiány nebo dokonce za hlad v Africe? A když říkáte, že v ČR platí české zákony, tak jste podle měřítek jistých jedinců xenofobní nacionalista.

3 0
možnosti
Foto

Ono by to tak šlo, pokud by to příslušné orgány zvládly udržet v mezích zákona. A jistě vidíte, jak se to daří s jistým etnikem, které na naše zákony také poněkud kašle. A navíc poněkud zatěžuje sociální systém.

Takže pokud byste dokázal vymyslet, jak vyřešit tento problémek (že by se některý člen tohoto etnika opásal semtexem, není známo), můžeme se stát sluníčkáři všichni.

4 0
možnosti
OU
SM

Autor tvrdí, že je slniečkar, pretože "právny štát". Ale ak podporuje právny štát, mal by byť práve odporcom ideológie, ktorá napríklad neuznáva rovnoprávnosť polovice obyvateľstva. Mal by bojovať proti šariji, ktorá sa už plne uplatňuje v moslimských regiónoch Európy. Ten, čo hovorí o pravnom štáte, musí odsúdiť džihád. A čo zostane z islamu, keď ho zbavíme diskriminácie žien, šarije a džihádu?

1 0
možnosti
PT

P62e29t75r 93T16o54m29e66k

4. 1. 2018 12:32

Jak můžete požadovat práva i pro lidi, kteří vyznávají ideologii, která je v rozporu s našim právem?

2 0
možnosti
JP

J68a65n 26P26i36ň98o78s

4. 1. 2018 19:09

to je jedno, co vyznavaji. Kdyz jsou v nasem systemu, musi se ridit pravidly pravniho statu. Jednoduche.

0 0
možnosti
Foto

Jste fajn a chápete víc, než se Vám tu snaží někteří úzkokolejní podsunoutR^:-)

2 2
možnosti
JS

Důležité je, že alespoň Vy jste širokokolejná.

3 0
možnosti
Foto

Zvláštní kategorií jsou potom sluníčkáři organizovaní a zejména placení. Vaše sluníčkářství je takové to civilní, běžné, neangažované a to snad ani sluníčkářství není. Pravý sluníčkář je totiž pro pravdu a lásku ochoten i popravovat a pro ideály evropského humanismu i humanitárně bombardovat!

2 0
možnosti
OF

SOLLICITUDO REI SOCIALIS

Encyklika Jana Pavla II.

o starosti církve o sociální otázky

z 30. prosince 1987

Předmluva

Tato encyklika, vydaná dvacet let po encyklice Populorum progressio, odráží péči církve o sociální otázky konce osmdesátých let 20. století, kdy nezaměstnanost a hospodářský úpadek ohrožovaly život milionů lidí nejen v rozvojových, ale i v hospodářsky vyspělých zemích.

V roce 1967 se mělo za to, že hospodářskou zaostalost rozvojových zemí bude možno překonat v poměrně krátké době bez mimořádného úsilí. Ale současná situace světa působí spíše opačným dojmem. K hospodářským a sociálním problémům rozvojových zemí se přidaly ještě další těžkosti: negramotnost, obtížný, ne-li dokonce nemožný přístup k vyššímu vzdělání, různé formy vykořisťování, útlaku a diskriminace, obrovská zadluženost, která od roku 1960 do r. 1993 vzrostla z 18 miliard dolarů na 1,5 bilionů dolarů!

Zarážející je, že vedle nesmírné bídy se některé privilegované skupiny stávají otroky majetku a nemyslí na nic jiného než na nepřetržité nahrazování věcí věcmi ještě dokonalejšími. Tento vulgární materialismus (konzumismus) překrývá nejhlubší tužby člověka, které, přes vnější bohatství, zůstávají neuspokojen

0 0
možnosti
OF

30 let jsme promrhali,prožrali,dopracovali se k autu a obezitě a teď se divíme, té masové imigraci.No a Němci berou na sebe podobu matky Terezy ne li přímo Ježíše Krista. Mám tak chytré politiky,jako jsme my sami. Hrabeme pod sebe,

nejlepší politik je ten ,který pro nás ve světě něco "získá ", nebo přímo ukrade

a pak se nestačíme divit. Soudruzi, za tu katastrofu můžeme i trochu my sami,

tím jak jsme nenažraní a hloupí... nevadí,že ostatní, Francie ,Německo, UK

jsou ještě nenažranější. Do kostela stejně nepůjdete,já jsem už tam také

10 let nebyl,tak si to alespoń přečtete. .... ;-DRv

0 0
možnosti
JS

Pane Piňosi, z Vašeho článku plyne, že takzvané "sluníčkářství" je založeno především na neznalosti problematiky nebo na poněkud sebedestruktivní toleranci vůči netoleranci.

Hidžáb není jen nějakým módním doplňkem. Je symbolem podřízeného (lépe řečeno podřadného) postavení ženy v islámu. V Koránu a dalších závazných pramenech islámu je toto podřadné postavení ženy jasně definováno, proto bychom neměli podceňovat význam čehokoli, co toto podřadné postavení ženy symbolizuje.

Ve svém článku píšete, že Vás šaríja nezajímá, a to s odůvodněním, že "v ČR platí české zákony a vždy platit budou a to i v no-go zónách, yes-run zónách i maybe-submarine zónách." Tak to se velice mýlíte. Ve Velké Británii je každoročně provedeno asi pět tisíc takzvaných islámských ženských obřízek u převážně nezletilých dívek. Ačkoli formálně je to pořád ještě trestný čin, protože jde o faktické mrzačení, nikdo už tuto praxi nestíhá ani netrestá. Už prostě není v silách státu tuto barbarskou praxi potlačovat. Ví se o tom jen díky tomu, že lékaři při povinných dětských prohlídkách tyto nálezy zaznamenávají do zdravotnické karty, ale už s tím nikdo nic nedělá. Dle zjištění Evropské komise se zvyšuje procento žen a dívek poškozených ženskou obřízkou v evropských zemích. EK odhaduje, že v Evropě žije nejméně pět set tisíc žen a dívek (k roku 2014), které podstoupily tento zákrok. Nejvíce v Británii, Itálii, Francii, Německu, Nizozemsku, Irsku, Švédsku a Belgii. V roce 2014 školní lékaři objevili ve švédském městě Norrköping třídu, ve které jsou všechny dívky zmrzačeny ženskou obřízkou. A to 28 z 30 dívek byly vystaveny nejhorší formě obřízky, která je v době provedení ohrožovala na životě. V Evropě je provedeno každý rok průměrně také tisíc vražd žen tzv. "kvůli pošpinění cti rodiny". A těch tisíc vražd je jen špičkou ledovce, další desetitísíce žen jsou v islámských komunitách mrzačeny, statisíce bity, ponižovány a zotročovány. Tady v Evropě.

Ještě pořád si stojíte za svým tvrzením?

10 0
možnosti

J44a20k74u30b 66Š81o50l24c

4. 1. 2018 11:05

To je to zásadní, co nám na vývoji na Západě vadí, neschopnost (nebo spíše neochota) vymáhat právo. Mantra sluníčkářů: Všichni musí dodržovat zákon. Ale ono to holt nefunguje.

1 0
možnosti