Diskuse

Moc nevědomí

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážený pane!

Jsem rád, že existují lidé, kteří samostatně se snaží analyzovat to, co potkáváme běžně ve svém životě. Je to v podstatě začátek toho, abychom dokázali uměle vytvářeny obraz od dob "starého režimu" vidět v co největších souvislostech a bránit se, dnes již ke stupidním věcem, za které se stydíme. 

      Hlavní věcí je odhodlání pochopit naše bytí, což je obecně v rozporu s tím, co oficiálně u nás několik desetiletí považujeme jako správné vědecké přesvědčení. 

      Přesvědčení, které je nám předkládáno jako správné při vzdělání, nemusí být pravdivé a pamětníci, kteří se vyrovnávají z naší minulosti dobře ví o čem mluvím. 

      Abychom pochopili psychiku člověka, musíme připustit, že má duši a schopnosti vidět mnohé skutečnosti, byť i v neurčitostech, které mu nutně nemusí někdo přenášet při vzdělávání. Naopak po zkušenostech víme, že čím více se dají věci obkecávat, tím více bývají zneužívány politiky k vytváření potřebných přesvědčení. 

      Nejhlavnějším indikátorem všeho potřebného pro život jednotlivce je jeho nitro a vize obrazu, který je filtrován niterním viděním světa. Objevitelé a umělci, jenž významně přispěli k obohacení našeho chápání, snažili se většinou o vykreslení či vyjádření viděného obrazu v neurčitostech, které nemohli popsat pro ostatní jinak, než hudbou, výtvarným sdělením nebo v mluvě matematické. 

      Pro nás to znamená, že ne každý je schopen pochopit, jak se tvoří pro společnost něco významného, a že to nutně nemusí souviset se vzděláním! :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1272x
Píšu slova, věty, sem tam i souvětí...