Za Davidem Wilkersonem

Před několika dny odešel k Pánu v důsledku tragické autonehody jeden z nejvýznamnějších světových křesťanských vůdců David Wilkerson. Je spojován především s prací mezi drogově závislými mladými lidmi. Počátky této činnosti popsal v knize "Dýka a kříž", která se stala bestsellerem i mezi křesťany v bývalém komunistickém Československu. Dnes již nikdo nespočítá, kolik výtisků této knihy bylo v Čechách a na Slovensku tajně distribuováno.

D. Wilkerson během kázání Zdroj: Internet

Práce mezi mladými narkomany začala v roce 1958 a dnes je všeobecně známa jako Teen Challenge. Podstata této služby spočívala v praktické pomoci mladým lidem, v kontaktu s gangy žijícími na ulici, většinou v ghettech New Yorku, v kázání a šíření evangelia. Přestože zpočátku mnozí považovali tuto činnost za bláznovství, dnes už o její úspěšnosti a významu pochybuje málokdo. Teen Challenge se rozrostlo na 146 denních center pro rehabilitaci drogově závislých jen ve USA a 175 center v dalších více než 100 zemích, mezi nimiž je dnes i Česká republika.

Později se stal kazatelem velmi vlivného sboru Time Square Church v New Yorku. Uveřejnil v průběhu minulých let sérii proroctví, v nichž varoval před nadcházející érou přírodní, morální a ekonomické zkázy světa – první z těchto proroctví se jmenuje Vision 1973.Protože její obsah pokládám za nesmírně závažný a právě v naší době aktuální, dovolím si jej zde krátce srnout: V této vizi mu Bůh zjevil pět velkých katastrof, přicházejících nejdříve na Ameriku, ale vzápětí i na celý svět.

1. Nastane celosvětová krize, způsobená hospodářským chaosem

2. Viděl jsem přírodu jakoby v porodních bolestech

3. Ameriku zaplaví proudy mravní špíny a smyslnosti

4. Vzpoura proti rodičům v rodinách

5. Smršť pronásledování křesťanů skutečně naplněných Duchem svatým, kteří milují Ježíše Krista

Celé proroctví je možno si přečíst zde (http://www.tscpulpitseries.org/czech/ts73visi.html)

Pro mne osobně byla jeho kniha Dýka a kříž, kterou jsem četl v polovině 80. let, velkým svědectvím o tom, že Bůh aktivně jedná i dnes, i mezi lidmi na dně společnosti. Mění dramaticky jejich životy tak, že se z pouličních gangsterů, doslova odpadu společnosti, stávají noví lidé, jejichž životy se napravují a přinášejí svému okolí pozitivní hodnoty. Příběh gangu Nickyho Cruze mne velmi ovlivnil v mém hledání pravé životní cesty, kterou jsem našel v následování Ježíše Krista.

David Wilkerson navštívil před několika lety (2003) Českou republiku a tak jsem měl možnost slyšet jeho kázání v Praze.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Pinc | sobota 30.4.2011 18:00 | karma článku: 13,37 | přečteno: 1390x
  • Další články autora

Martin Pinc

Na hrabalovské téma

27.3.2014 v 22:10 | Karma: 11,39

Martin Pinc

Česká vláda a juvenilní justice

16.1.2014 v 15:00 | Karma: 22,99

Martin Pinc

Otcové na odstřel?

16.8.2013 v 14:30 | Karma: 36,78