Malý malý muž

Už už jsem doufal, že páně Paroubkovo nedělní loučení s postem předsedy ČSSD je svěžím závanem sebereflexe, po kterém bude následovat nějaké další a ještě hlubší sebezpytování. Jak hluboce jsem se mýlil! Je smutnou skutečností, že jde o muže malého jak postavou, tak duchem.

Dnes uveřejněný dopis expředsedy Paroubka viní z volebního neúspěchu (či přesněji Pyrrhova vítězství) všechny ty neschopné hlupáky okolo něj (Tvrdíku!), všechny, především pravicová média, kteří se proti němu spikli, aby zabránili jeho zaslouženému volebnímu triumfu a nástupu do čela vlády této země. Jiří Paroubek ve svém dopise ukazuje, že docela nic nepochopil, docela vůbec se nedokázal poučit, že jeho myšlení se pohybuje stále ve stejném kruhu neukojené touhy po moci. Pan Paroubek evidentně stále není schopen překousnout pro něj hrozné zjištění, že se věci neuskutečnily tak, jak si naplánoval.

Kdy jindy, než ve chvíli krize či neúspěchu se v plné nahotě ukazuje pravá tvářnost a charakter člověka! Jsou to právě tyto jeho reakce, které ukazují, jak je tento muž ve skutečnosti mentálně nedospělý a vlastně nezpůsobilý vést naši zemi v současné obtížné situaci. Nemohu v této souvislosti nepřipomenout, jaké jsou biblické standardy, požadavky na člověka, který chce stát v čele sboru – a nemylme se – jsou to také požadavky na všechny, kdo usilují o jakoukoli vedoucí pozici (1 Tim.):

.. Nuže, starší má být bezúhonný, jen jednou ženatý, střídmý, rozvážný, řádný, pohostinný, schopný učit, 3ne pijan, ne rváč, nýbrž vlídný, smířlivý, nezištný. 4Má dobře vést svou rodinu...

Autor: Martin Pinc | středa 2.6.2010 23:20 | karma článku: 28,14 | přečteno: 1469x
  • Další články autora

Martin Pinc

Na hrabalovské téma

27.3.2014 v 22:10 | Karma: 11,39

Martin Pinc

Česká vláda a juvenilní justice

16.1.2014 v 15:00 | Karma: 22,99

Martin Pinc

Otcové na odstřel?

16.8.2013 v 14:30 | Karma: 36,78