Chce dát Bárta Michálkovi „náhubek“?

Podle nedávno publikované zprávy (televize Prima, 14.3.) „ministr dopravy Vít Bárta (VV) znovu nabídl odvolanému šéfovi Státního fondu životního prostředí (SFŽP) Liboru Michálkovi místo ve Státním fondu dopravní infrastruktury (SFDI). Tuto nabídku učinil již v prosinci minulého roku, poté co byl po ozniámení korupčního jednání na ministerstvu životního prostředí ze svého místa ředitele odvolán. Tehdy ministr Bárta prohlásil: „Snažili jsme se hledat řešení, které by zabránilo tomu, aby si lidé mysleli, že oznamovat korupci se nevyplácí. Pokud se nám v komunikaci s ODS nepodařilo dosáhnout této shody, rozhodli jsme se nabídnout panu Michálkovi práci. Nesmí se zapomenout na toho, kdo korupci oznámil a co se s tím člověkem děje. Považujeme za zásadní se za Michálka postavit a vyslat jasný signál a že oznamovat korupci se vyplácí,“.

Pro Michálka to ale nebylo aktuální a doufal, že bude moci v práci pokračovat - měl po svém odvolání dohlížet na peníze fondu.  Mimo jiné na to, v jaké bance mají být uloženy jeho disponibilní prostředky, jenže vzhledem k (pravděpodobně) „předposranosti“ svých nadřízených sedí doma a do práce podle svých slov nesmí: "Napsali mi, že na straně zaměstnavatele existují překážky k práci. Odůvodňují to tím, že policie vede trestní řízení a protože předmětem toho prošetřování je i to, jak bylo nakládáno s volnými prostředky fondu, zaujali tezi, že dokud to policie neprošetří, tak všechny prostředky budou mít uloženy v České národní bance a mých služeb tudíž není třeba," řekl.

To potvrzuje dočasná správkyně fondu Radka Bučilová, která nabízí vysvětlení, že projekt, kterým se měl podle ní Michálek zabývat, je odložen na později. "Koncept fondu coby Zelené banky není v současné době správcem fondu, tedy ministerstvem životního prostředí, prioritně řešen," řekla serveru Aktuálně.cz.

"Nejsou natolik stateční, aby se chovali otevřeně a rovnou zrušili mé pracovní místo a ukončili to. Tímto způsobem tak dávají najevo, jak jim na tom nezáleží," komentoval vzniklou situaci Michálek. Poté, co si, jak se zdá, nikdo na MŽP „neví rady“, co s ním, je mu podruhé nabídnuta práce na Státním fondu dopravní infrastruktury. Snad je to míněno upřímně a nejde jen o snahu, mít ho pod kontrolou...

Autor: Martin Pinc | úterý 15.3.2011 16:15 | karma článku: 15,21 | přečteno: 1048x
  • Další články autora

Martin Pinc

Na hrabalovské téma

27.3.2014 v 22:10 | Karma: 11,39

Martin Pinc

Česká vláda a juvenilní justice

16.1.2014 v 15:00 | Karma: 22,99

Martin Pinc

Otcové na odstřel?

16.8.2013 v 14:30 | Karma: 36,78