Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Za covidové hysterie, kdy se mávalo tisícovkami nadúmrtí měsíčně, jsem já a mně podobní, často argumentovali tím, že po odeznění covidu dojde k vyrovnávání stavu a bude umírat méně lidí. K tomu počínaje únorem 2023 skutečně došlo. Nikdo neví, proč se to zrovna v únoru zlomilo. Jedna hypotéza je, že to souvisí s odezněním negativních dopadů očkování. Ostatně mně je 68, očkován nejsem a přežil jsem, zatímco drtivá většina loni zemřelých byla očkována. Statistika se nehodí do krámu, poučení z covidu, na základě dat, žádné! Kdo měl pravdu? Já, který jsem přežil nebo ti jednodušší a poddajnější, kteří se nechali očkovat a zemřeli?

0 1
možnosti
JV

Uvedu příklad z ME v Portugalsku. Trenér Karel Brückner měl po excelentním výkonu proti Německu postavit Marka Heinze. Neudělal to, dokonce dal přednost i při střídání protekčnímu Šmicrovi, který podskočil rozhodující centr. Kdybych na rozhodnutí o sestavě měl vliv já, tak jsme měli zlato. Kdo měl pravdu? Trenér, který si ostudně prohrál semifinále, rozhodně ne! Ostatně hlas lidu, hlas boží!

0 0
možnosti
JV

O čem je autorům příspěvek? Nekompetentně se vyjadřuje o oblastech, ve kterých také není odborníkem. Navíc většinou nikdo nic pořádně neví. Je jasné, že pohled z nadhledu, oproštěný od detailu a často i balastu znalostí, je snadnější. To neznamená, že je automaticky nesprávný. Často se rozhodujeme pomocí citu nebo instintinktu, ale také tady nás životní zkušenost, posměšně nazývaná vysoká škola života, učí, že často jsme se rozhodli správně. Tak zvaný většinový odborný názor nadělal v historii mnoho zla. Poslal na hranici například Jana Husa nebo Giordana Bruna. Horečka omladnic nebo rukávy skafandrů na odděleních intenzivní péče zabily nemálo rodiček, respektivě covidových pacientů. Vláda hnutí ANO s podporou většinového odborného názoru a velké části opozice zavírala katastry obcí, hory, nakupovala spornou vakcínu za stovky miliard, vyplácela miliardy pražským a krumlovským hotelům, kam by stejně nikdo nepřijel, i kdybychom zvolili Lukašenkovu léčbu prací, saunou a vodkou.

0 0
možnosti
JV

Za covidu se mnozí z nás bouřili proti omezování osobních svobod a nakupování vakcíny ze státního. Navrhovali jsme očkování na komerčním základě, podobně jako jiná očkování. Nebyli jsme odborníky, ale ušetřili bychom státnímu rozpočtu stovky miliard. A měli jsme stoprocentní pravdu. Dnes za nákup a následnou likvidaci vakcín nepřevzal nikdo odpovědnost. Autore, věci nejsou černobílé a překvapuje mne Vaše zásadní neznalost a omezenost. Ono je vlastně dobře, že vrcholné funkce zastávali a zastávají lidé průměrní až podprůměrní. Jinak bychom se dostali na tak rychlou trajektorii vývoje, že by to skončilo katastrofou.

0 0
možnosti
Foto

Pěkné shrnutí, krátce by se to dalo napsat - blbec o sobě nepochybuje.

3 1
možnosti

Dík za moudrá slova!

6 1
možnosti
JP

Jevu v blogu popsanému se říká Dunning-Krugerův efekt.

5 0
možnosti
Foto

Dobrý text, asi každý i sobě máme nějaké mínění, ale prověří ho až konkrétní situace, kdy se má naplnit

5 0
možnosti
Foto

Když začne kurs cizího jazyka je třída plná nadšenců přesvědčených o tom, jak rychle se cizí řeč naučí. Na začátku 2. ročníku je jich třetina - když to dobře dopadne.

4 0
možnosti
ZV

Panebože co se to děje,již podruhé v krátké době s vámi souhlasím

1 0
možnosti
Foto

Autor možná opomenul zmínit se i o profi slepotě

1 1
možnosti
Foto

Vlastně neopomenul, viz. již na počátku blogu autorem uvedeno: ,,falešný pocit kompetence je až diagnóza"

2 1
možnosti