Těžké kovy mohou být zdraví prospěšné

Minerály jsou nezbytné pro život, ale v každodenní stravě jich nemusí být dost, aby tělo zůstalo zdravé a udrželo si ideální váhu. Zde je rychlý přehled nejdůležitějších kovových nerostů, které k životu potřebujeme.

Než začnete po nějakém minerálu šílet, vždy mějte na paměti, že nelze doplňovat systematicky jen jeden či dva. Nejlépe je tělo absorbuje a využije v přírodní formě. Proto z mého pohledu se jako nejlepší zdroj, obsahující všechny jmenované, jeví česká řasa (česká chlorella z Třeboně).

Zinek
Pomáhá udržovat enzymové systémy a tvorbu proteinů. Je důležitý pro funkci mozku, inzulínu a prostaty. Pokud máte málo zinku, můžete zaznamenat ztrátu paměti, apatii, lámavé nehty, deprese, průjem, letargii, slabý imunitní systém a další známky špatného zdravotního stavu. Jelikož nedostatkem zinku trpí především muži, jeho deficit nejlépe do organismu dodáte sirupem Queen Man.

Mangan
Umožňuje organismu správné využití vitamínů B a C, pomáhá vytvářet tyroxin - hlavní hormon štítné žlázy. Také hraje důležitou roli v trávicím a nervovém systému. Pokud vám chybí mangan, budete trpět únavou, podrážděním a ztrátou paměti. Jelikož nedostatkem manganu trpí především ženy, jeho deficit nejlépe do organismu dodáte sirupem Queen Woman.

Draslík
Tento minerál pracuje ruku v ruce se sodíkem na regulaci vodní rovnováhy vašeho těla a normalizuje srdeční rytmus. Draslík napomáhá zbavit se tělesného odpadu, reguluje krevní tlak a bojuje proti alergii.

Železo
Železo je důležité pro okysličení krve a tvorbu hormonů a prostaglandinů, které ovlivňují krev, svaly, a enzymy. Nedostatek železa způsobuje chudokrevnost, lámavé nehty, zácpu, závratě, únavu, a další.Příliš mnoho železa může způsobit nebezpečné příznaky, včetně dušnosti, závratí a zvracení.

Hořčík
Až 85% z nás trpí nedostatkem tohoto důležitého kovu, který pomáhá ke vstřebávání vápníku a vitamínu C. Umožňuje normální fungování svalů a nervů. Podporuje zdraví srdce a bojuje se stresem a depresí.Nedostatek hořčíku může způsobit úzkost, problémy se srdcem, nespavost, neklid a slabost. Každá hádka či stres spotřebuje veškerý hořčík a jste na nule. Doplnit lze díky Euniké Grey.

Měď
Tento kov je nezbytný pro přeměnu železa do hemoglobinu a pomáhá tělu využívat vitamín C. Pokud vám chybí měď ve stravě, mohou se objevit anémie, arteriální poškození, únava, vypadávání vlasů a křehké kosti.

Pokud si myslíte, že máte nedostatek těchto klíčových minerálů, doplňte je! Jídlo prostě není to, co bývalo. Kompletní přísun všech těchto minerálů zajístí mužům Euniké Blue, ženám Euniké Red a dětem Euniké Yellow a to ve zcela přirozené formě, kdy se opravdu nepředávkujete!

Autor: Radka Pilna | čtvrtek 7.1.2016 20:52 | karma článku: 7,79 | přečteno: 97x