REALASH sérum na řasy - varování pro spotřebitele!

Bacha na propagaci séra pro řasy od www.realash.cz, které má hlavně na Facebooku silnou kampaň. Bohužel jde o společnost, která hrne do ČR plno věcí, které nejsou bezpečné pro spotřebitele. Může obsahovat zakázané látky.

Jde o firmu JPT Investment Partners Limited z Kypru. Produkty nemají shválené k prodeji přes SZÚ, nikdo tak neví, co skutečně obsahují. Zajímala jsem se o to proto, že mám v prodeji na eshopu také sérum na řasy, ale o něm znám původ, suroviny a bylo to i schváleno SZÚ. Akorát je dražší. Bohužel kvůli prodeji na internetu se s tím nedá nic dělat. Naše přísná legislativa je zde krátká, protože prodej je na dálku a zboží jde z jiné země. Kontakt je sice uveden na nějaké s.r.o na Slovensku, ale to je jen formálně, nic se o něm nikde nedozvíte! Obchodní podmínky mají záměrně v angličtině nebo udělány tak, že se v nich nevyskytuje, kdo za tím stojí.

Nevíte tak dopředu, s kým budete řešit případné problémy ani podle práva které země budou řešeny případné spory. Český kontakt není nikde uveden, ačkoliv celá prezentace výrobku je v českém jazyce a ceny v korunách.Zdá se, že jde o někoho, kdo si koupil formálně firmu na Kypru a může tak vesele nabízet cokoliv. Bohužel pro spotřebitele je to nemilé.

JPT Investment Partners Limited už u nás nabízeli zvětšovač prsou, také různé tobolky na hubnutí...
Poznáte je podle toho, kdo je oficiálním držitelem domény, na které zboží nabízejí. To si lze ověřit přes www.nic.cz, pokud jde o českou.

Dávejte na tohle pozor, protože se s tím setkávám v rámci obchodních nabídek neustále a mrzí mě, že to poškozuje naše české výrobce a distributory, kteří si vše pečlivě střeží a pak přijde takovejhle vychcáňa a lidi na to skočí.

Existuje jedniná rada - zajímejte se o složení na etiketě, o certifikaci SZÚ, o tom, odkud fyzicky zboží pochází, kdo jej tady oficiálně zastupuje. Pokud tohle nevíte, nenaleťte na marketing a nízkou cenu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radka Pilna | čtvrtek 12.6.2014 16:27 | karma článku: 15,81 | přečteno: 4897x