Jak jíst, aby se neukládal tuk na břiše

Jaké druhy potravin byste měli jíst a vyhnout se pneumatice kolem břicha? Je to celkem jednoduché, pokud půjde o pravidelnou činnost.

Tuk, který se hromadí kolem životně důležitých orgánů a kolem horní poloviny těla je známý jako viscerální tuk. Je to nejškodlivější typ tuku, protože způsobuje záněty, které mají vliv na zbytek těla a vede k vyššímu riziku vzniku diabetu typu 2 či onemocnění srdce. Chcete-li snížit objem v této oblasti, je důležité upravit stravu tak, aby obsahovala hodně ovoce a zeleniny, libové bílkoviny s nízkým obsahem tuku, mléko a mléčné výrobky, celozrnné výrobky. Důležité je také zmenšit velikost porcí a doplnit stravu o nenasycené tuky (např. olivový olej, lněný olej)

Chcete-li urychlit pohyb viscerálního tuku v těle, musíte cvičit kardiovaskulární a silové cviky nejlépe 7 dní v týdnu alespoň půl hodinky denně. Doporučuji začít silovým tréninkem, viz. Změna postavy za 30 dní. To vám pomůže budovat svalovou hmotu a ztratit co nejvíce tuku.

Pokud byste cvičili jen cviky na břicho, výsledek se nedostaví. Břišní cvičení pomůže zpevnit svaly, ale nepomůže ke ztrátě tuků.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radka Pilna | čtvrtek 11.9.2014 12:58 | karma článku: 4,21 | přečteno: 451x