Papež propaguje příjem migrantů přes Twitter. Italská církev si jede pro dalších 500.

Papež zahájil svoji první mediální kampaň ve prospěch migrantů a uprchlíků.  Dohoda mezi biskupy a ministerstvem vnitra na přivezení dalších 500 "uprchlíků" z Afriky - Eritree, Somálska a jižního Súdánu  Přivezou také křesťany ??  

Na koho myslí Papež František?

"Myslím zvláště na četné uprchlíky a vysídlené osoby v některých oblastech Afriky, jihovýchodní Asie, a na ty, kteří prchají ze zón konfliktu na Středním východě": řekl papež 9.ledna ve svém projevu  Diplomatickému sboru, u příležitosti  blahopřání do Nového roku.

Co na to říct? Na italské občany bez domova a na skoro 5 milionů italů žijících pod hranicí bídy je zřejmě času dost ... 

 

Papež František

Papež zahájil svoji první mediální kampaň ve prospěch migrantů a uprchlíků.

Spouští se iniciativa Oddělení pro službu integrálního lidského rozvoje s cílem zvýšit povědomí o tématech příjmu na migrantů a uprchlíků, zejména nezletilých. Papež jim bude dávat hlas prostřednictvím sociální sítě Twitter, ze svého účtu Pontifex

V rámci přípravy na 103. ročník Světového dne migrantů a uprchlíků se Vatikán rozhodl zahájit svou první kampaň na zvýšení povědomí o otázkách příjmu, a to prostřednictvím sociálních sítí. Tato, v pořadí stotřetí událost se bude konat příští neděli na Svatopetrském náměstí. 

Oddělení pro službu integrálního lidského rozvoje bylo loni v srpnu založeno Papežem Františkem z vlastního podnětu (Motu Proprio) pro Lidský rozvoj (Humanam progressionem) a bude řešit záležitosti týkající se "migrace, zdraví, charitativní činnosti a péče o životní prostředí." Sám František momentálně (ad Tempus) řídí toto oddělení, které se zabývá uprchlíky a migranty, aby zdůraznila zvláštní pozornost,co papež vyhrazuje problematice uprchlíků.

http://www.ilgiornale.it/news/mondo/campagna-mediatica-papa-i-migranti-sui-social-1350893.html

 

Mons. Nunzio Galantino podepisuje Protokol porozumění pro otevření humanitárních koridorů z Afriky do Itálie

Dohoda mezi biskupy a ministerstvem vnitra na přivezení dalších 500 "uprchlíků"

Ve čtvrtek 12.ledna na ministerstvu vnitra byl podepsán Protokol o porozumění pro otevření nových humanitárních koridorů, které umožní v nadcházejících měsících příchod do Itálie 500 uprchlíkům z Eritree, Somálska a jižního Súdánu, kteří uprchli ze svých zemí kvůli probíhajícím konfliktům .

Tento "technický protokol" podepsali čtyři osoby: Italská Biskupská Konference (která bude působit prostřednictvím italské Caritas a Fondazione Migrantes) jejíž generální tajemník je  Mons. Nunzio Galantino a Komunita Sant'Egidio jejíž předseda je Marco Impagliazzo , kteří jsou propagátory akce; dále  náměstek ministra vnitra Domenico Manzione a ředitelka  migrační politiky ministerstva zahraniční , Cristina Ravaglia za italský stát.

Mons. Galantino ještě dodal, že tento projekt bude celý financován pouze Italskou církví z fondu "8 per  per mille " ...

Fond 8 per mille: to je 8 tisícin z přiznané daně poplatníků - na daňovém přiznání jsou mimo to i jiné možnosti, jako je např. stát, neziskové organizace ... , když se nezaškrtne žádná možnost, tak to jde automaticky státu.

Myslím si, že většina daňových poplatníků, kteří se rozhodli pro italskou církev, zřejmě doufali, že tímto pomohou chudým spoluobčanům a ne že budou podporovat imigrační business. Takže nakonec kostel zase nesáhne do vlastních úspor.

Budou mezi vyjmenovanými uprchlíky také křesťané?

Mons. Galantino je velmi známý svojí "proimigrantskou" pozicí a stále popírá, že by za všemi  atentáty z poslední doby byla nějaká víra. Prý jsou za vším pouze peníze. Je zřejmě náhoda, že tito agresoři byli jednoho jistého vyznání ... 

Video : Podpis protokolu o porozumění

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Monika Pilloni | sobota 14.1.2017 8:29 | karma článku: 38,05 | přečteno: 2895x