Oriana Fallaci,10 let od úmrtí italské novinářky a spisovatelky.

Kvůli její výpovědi o pokoře Západu vůči Islámu byla obviněna z rasismu a islamofobie.  Leader Ligy severu, Matteo Salvini nám jí připomíná na Facebooku: "Já nebudu mlčet a nikdy se nevzdám".  
Oriana Fallaci v USA

Vše co se děje dnes, Oriana již předvídala před lety. 

15.září 2016: Oriana Fallaci - uplynulo již 10 let od smrti velké novinářky a spisovatelky , která zemřela v roce 2006, ve věku 77, zabita nevyléčitelnou nemocí.  Jak čas ubíhá, ukázují se stále více odůvodněné její alarmující zprávy o islámském terorismu a krizi západní společnosti.

Jsou shrnuty  v trilogii: "Hněv a hrdost", analýza ve formě dlouhého  dopisu,  zveřejněná v Corriere della Sera po 11.září a v Itálii je to jedna z nejprodávanějších a nejčtenějších knih naší doby. Další kniha je  "Síla rozumu" a poslední část trilogie je rozhovor  co udělala Oriana Fallaci sama se sebou  v roce 2004 s názvem "Apokalypsa".  

 

Oriana Fallaci a Matteo Salvini.

Její  výpověď o pokoře  Západu vůči Islámu ji vnesla v posledním období jejího života do popředí  na italské a mezinárodní scéně, ovšem také spolu s četnými  obviněními  z rasismu a islamofobie.  Byla první italka poslaná na frontu ve Vietnamu. Fallaci je autorka dvanácti  bestsellerů,  přeložených  po celém světě a s jejími články přiblížila čtenářům v Itálii například Kennedyho Spojené státy , souboj o dobytí vesmíru, masakry Libanonu, tu noc v Mexico City s masakrem studentů, první válku v Perském zálivu a na konec i její vizi islámského světa.

http://www.ilpopulista.it/news/15-Settembre-2016/4974/10-anni-dalla-morte-di-oriana-salvini-non-tacero-e-non-mi-arrendero-mai.html

"Žena, spisovatelka  a odvážná  novinářka, zvídavá, připravená, nenapodobitelná." Takto nám Matteo Salvini v příspěvku na Facebooku připomíná jaká byla Oriana. "Všechny obce - navrhuje vůdce Ligy severu - by měly věnovat památce jejího života a její  práce  jednu ulici, náměstí, zahradu nebo školu."

Dále cituje slavnou frázi z knihy "Hněv a hrdost ", kde se  říká: " V životě však nastávají okamžiky, kdy se mlčení stává hříchem a mluvení  nutností ".

Matteo Salvini uzavřel vzpomínku se slovy:  Děkuji Oriana, nebudu mlčet a nikdy se nevzdám".

Fb Matteo salvini

 

Autor: Monika Pilloni | čtvrtek 15.9.2016 18:57 | karma článku: 30,31 | přečteno: 1016x