Masakr v Berlíně je pro Německo jen dopravní nehoda. Žádné odškodnění ...

Itálie: Rodiče dívky, kterou zmasakroval nákladním autem Anis Amri při berlínském útoku, vypovídají: "Pro Němce to byla jen autonehoda, nemáme žádný nárok na odškodné." Celkem 12 obětí. Soustrast z Berlína až 8 týdnů po útoku.
Berlín. Masakr na vánočních trzích dne 19.12.2016

 

Masakr  v Berlíně, který se stal 19. prosince 2016, kdy Anis Amri zabil 11 lidí nákladním automobilem, tím že do nich úmyslně vjel na vánočním trhu, to byla jen "nehoda". 1 člověk byl navíc zastřelen.

Výpověď rodičů 31 leté dívky jménem Fabrizia Di Lorenzo ze Sulmona (Pescara), která je mezi oběťmi. "Jsou necitliví, nepřítomní, neorganizovaní, neschopní", takto se tito rodiče vyjádřili o Německu poté, co se dozvěděli, že zákon z roku 1985 vylučuje náhradu škody způsobené obětem násilných trestných činů spáchaných " motorovým vozidlem nebo přívěsem." Přesně to se stalo 19.prosince minulého roku.

Matka oběti o Německé vládě uvedla, že je prakticky nepřítomná, když opomene policistku, která jí bez jediného slova brala vzorek DNA, tak nikdy nebyli nikým kontaktováni. Nikdo jim nedal tlumočníka, nikdo se o ně nepostaral.  S pomocí přátel dcery, kteří  mluví německy, se museli neustále vyptávat, naléhat. Německá vláda se takto chovala i k ostatním rodinám, včetně těch německých.  Dále také připomněla, že první kontakt ze strany německých úřadů po masakru byl až 17.února, kdy je Joachim Gauck přijal v Berlíně. Prezident Německé spol. republiky byl tehdy donucen k omluvě rodinám obětí, které si stěžovali na Německo  jako  na zemi "neefektivní a neschopnou navzdory tomu jak  prezentuje  svoji image v mezinárodní sféře."

Realita dnešního dne je ta , že rodiny : 11 obětí , které Amri zasáhl vozem, nedostanou od státu odškodnění. Pro ně bude německý fond (kde je celkem 7,5 milionu, které mají být rozděleny s jinými obětmi nehod na silnicích), zatímco budou kompenzováni příbuzní polského řidiče, kterého zabil Amri pistolí.

"Jak se může srovnávat to co se stalo s běžnou autonehodou?"  - rozhořčila se Fabriziina matka - "Cítíme se podvedeni těmi, kteří nechtějí uznat, že udělali chybu a nechtějí, aby se zabránilo tomu, aby se to neopakovalo  v budoucnosti ".

http://www.ilgiornale.it/news/mondo/strage-berlino-incidente-stradale-e-fabrizia-niente-1369652.html

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Monika Pilloni | úterý 28.2.2017 16:43 | karma článku: 42,28 | přečteno: 2923x