Liga severu odsouzena za diskriminaci a majitel obchůdku za to že se ubránil imigrantovi.

ITALSKÁ JUSTICE: Liga severu  byla odsouzena za použití slova "ilegální imigrant" k pokutě 10 tisíc €. Přepadený majitel prodejny ve svém domě je odsouzen na dva roky a osm měsíců a kompenzaci 325tisíc € rodině moldavského agresora

Jako příklad italské justice uvádím 2 případy.

Imigranti, žadatelé o azyl a pravděpodobní nelegálové.

 

1. Politická opoziční strana - Liga severu byla odsouzena kvůli několika vylepeným plakátům ve městě  Saronno, na kterých  byl nápis : “Renzi a Alfano komplicové invaze: Saronno nechce ilegální imigranty”.

Prohlášení na plakátě se nelíbilo dvěma neziskovkám  Asgi a Naga, které tudíž podali žalobu proti Lize severu. Nyní soudkyně Martina Flamini z prvního civilního úseku u Milánského soudu nařídila Lize severu  zaplatit 10 tisíc eur jako náhradu škody kvůli "diskriminačnímu a hanlivému výrazu - ilegální imigrant".

Nemůže ve skutečnosti  říkat nelegální imigrant někomu, kdo je dle zákona  žadatelem o azyl. "Termín  nelegální imigrant "- tvrdí soudce - "má pomlouvačnou hodnotu a je používán jako symbol negativity, neboť  charakterizuje trestné chování  (postižitelné jako přestupek) těch, kteří  vstoupí nebo přetrvávají  na území  Státu v rozporu s Ustanovením imigračního zákona."

Konkrétně se jedná o případ 32 “žadatelů o azyl” ubytovaných místní Charitou v prostorách ženského kláštera.  Podle soudu  “tito žadatelé o azyl” uplatňují základní právo, požádali italskou vládu o přiznání mezinárodní ochrany."

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/vietato-dire-clandestini-lega-nord-condannata-1367826.html

95% imigrantů neutíká z válečných konfliktů - data mi mistrerstvio vnitra it.
Počet imigrantů příchozích do Itálie. Data ministerstva vnitra it. publikovaná federálním ředitelem přes imigraci a bezpečnost Ligy severu . Toni Iwobi.

http://iwobi.it/dati

Video na profilu fb Matteo Salvini - leader Ligy severu: Imigrant ze subsaharní Afriky s usměvavou paní za zády, která ho možná naučila co má říkat (v odhaleném výstřihu) nesouvisle blekotá (rovněž s úsměvem), že Salviniho nenávidí a doporučuje Europarlamentáři a Tajemníkovi Ligy severu, aby šel do školy ... 

https://www.facebook.com/salviniofficial/videos/10154540199113155/

 

Franco Birolo, který ubránil sebe i svoji rodinu.

 

2. Franco Birolo byl odsouzen na dva roky a osm měsíců a kompenzaci 325tisíc €  rodině moldavského delinkventa, který se ho pokusil okrást v noci ve vlastním domě a napadnul ho. Jestliže bude tento trest v odvolacím řízení  potvrzen , bude muset ukončit své podnikání, prodat vše co má a ještě to ani nebude stačit … a to jen za to, že se ubránil agresorovi ve svém vlastním domě. Tento případ se táhne již od 22 dubna 2012 a není zdaleka jediný svého druhu.

Majitel  obchůdku v  Cive di Correzzola, který se nachází v přízemí jeho domu, slyšel tenkrát v noci rámus vycházející z přízemí a tak sešel  dolů, aby ochránil svoji rodinu a své vlastnictví. Jakmile vstoupil do prodejny , 23 letý moldavan Igor Ursu  ho fyzicky napadl. Birolo nemohl udělat nic jiného než vystřelit. Dokonce i balistická konzultace a úřední zpráva (výstřel legálně drženou zbraní  Glock model 19 9x2 ráže z délky méně než  půl metru) potvrdili legitimní obranu.  Soud ve městě Padova ovšem o tom nechce ani slyšet!

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/uccise-ladro-difendersi-condannato-risarcire-bandito-1218055.html

Video na profilu fb Matteo Salvini - leader Ligy severu: Franco Birolo se ve svém obchodě vyjadřuje k výše uvedené tragédii a zkroušeně dodává, že nechápe proč má pykat a platit za legitimní obranu ... 

https://www.facebook.com/salviniofficial/videos/10154537282093155/

Dle vás jde o správná rozhodnutí, když se nakonec podle oficiálních dat po delší době zjistí, že většina žadatelů o azyl nemá na tento status právo? Máme se čeho obávat jakmile se i u nás přemnoží imigranti, žadatelé o azyl - pravděpodobní nelegálové ?

Autor: Monika Pilloni | pátek 24.2.2017 8:17 | karma článku: 43,88 | přečteno: 4461x