Itálie: Po protestech a rukojmích v Cona, napětí ve Veroně: Veneto v obležení migrantů !

Po noci protestů v Cona, napětí v dopoledních hodinách ve Veroně, kde skupina imigrantů protestovala kvůli špatné stravě. S přeplněnými ubytovacími centry a agresemi ze strany migrantů je situace v oblasti Veneto stále výbušnější
Protest imigrantů : Conetta

Po noci protestů v přijímacím středisku Cona (Benátský kraj - Veneto), byly dnes ráno nové nepokoje ve Veroně, kde  jiná skupina imigrantů zablokovala silnici tím, že převrátili popelnice na protest proti poskytované stravě, kterou migranti považují za špatnou.

Přibližně sedmdesát migrantů vyšlo do ulic také ve Vicenze, kde v přední části kasáren Sasso, protestovali a stěžovali si na špatnou kvalitu potravin a špatné hygienické podmínky v zařízení, kde jsou hoštěni. V tomto  případě však nebyl nutný zásah policie.

Veneto má stále větší potíže. Na tomto území je ubytováno 30tisíc migrantů. O 15tisíc  více, píše na Facebooku prezident regionu Veneto, Luca Zaia, ve srovnání s kvótu vypočtenou podle kritéria: tři migranti na tisíc obyvatel. V bývalých kasárnách Conetta, fungující jako přijímací středisko pro migranty, hosté v noci protestovali po smrti 25leté dívky z Pobřeží slonoviny, která zemřela na trombózu a drželi 8 hodin jako rukojmí 25 pracovníků střediska v zimě a ve tmě.  Imigranti tvrdili, že pomoc byla zavolána pozdě, což lékaři vyvrátili. Číslo migrantů  se v tomto středisku navýšilo z původních 50 na 1400 a to během jednoho a půl roku. Naproti tomu, obec Cona má 2985 obyvatel. S přeplněnými zařízeními, protesty a rekvizicemi, je situace v regionu Veneto stále výbušnější.

Conetta: imigranti

Včera to nebyla ve skutečnosti první epizoda, která se stala ve středisku Conetta. Před rokem 200 migrantů vyšlo do ulic na protest proti přelidnění a špatných podmínek tohoto přijímacího střediska.

V červnu ve stejném centru, vypukl velký boj s holemi, sekerami a noži, mezi imigranty z různých etnických skupin a náboženství, šest jich bylo se  zraněními převezeno do nemocnice. Poté, v srpnu, nový protest asi padesáti uprchlíků … byl nutný  zásah policie. Totéž platí pro Veronu, kde dnes, dle jedné svědkyně, skupina migrantů -  hostů hostelu Santa Chiara obsadila silnici, převrátli kontejnery a kopali do několika vozů. Důvodem protestu uprchlíků, který trval  několik hodin, byla špatná kvalita potravin. Stále ve Veroně, na konci listopadu, třicet eritrejských uprchlíků, hosté v residenčním sídle Costagrande, zablokovali dopravu v centru města a požádovali, aby byli přemístěni do jiných evropských zemí. Více než jeden host z tohoto stejného střediska, byl rovněž zatčen za prodej drog. Posledním, je žadatel o azyl z Gambie, byl zadržen včera s 27 gramy hašiše.

V posledních měsících, imigranti také zvedli barikády v bývalé základně San Siro v Bagnoli, v provincii Padova, kde je umístěno asi tisíc migrantů. Trojúhelník Bagnoli di Sopra-Agna-Cona, hostí ve skutečnosti téměř 3000 migrantů a dopad těchto čísel na toto území je samozřejmě velmi vysoký.  Ani toto nezastavilo prefekturu, která pokračuje  v rekvizicích a hledání nových zařízení pro imigranty.  Jednalo se o případy Hotelu Cristallo a Hotelu Lory Ficarolo, v provincii Rovigo, která se později podařila, v tom druhém případě odvolat.

Po nepokojích minulé noci, guvernér regionu Veneto Luca Zaia, na jeho stránce na Facebooku vyzval k "vyhoštění všech výtržníků" a "uzavření přijímacích středisek, jako je Cona". Avšak  po dalším povstání v regionu Veneto je situace stále více neudržitelná. 

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/cona-tensioni-verona-veneto-sotto-assedio-dei-migranti-1347817.html

Autor: Monika Pilloni | středa 4.1.2017 6:33 | karma článku: 41,61 | přečteno: 4233x