Itálie: Bilharzióza, významné parazitární onemocnění u 2 imigrantů z Mali ...

Bilharzióza (schistosomóza): první zaznamenaný případ v Itálii. Dva imigranti pocházející z Mali jsou hospitalizováni v oblasti Salerno. Lékaři byli nuceni požádat o pomoc lékárnu ve Vatikánu, Itálie na tyto parazity nemá léky
?Vývojový cyklus: bilharzióza (schistosomóza).

Oba dvacetiletí pacienti byli hospitalizovaní  ve zdravotnickém zařízení v Eboli, kde byli přijati na jednotku vybavenou pro léčbu infekčních, parazitárních a tropických nemocí.

Oba Malijci se dostali do Itálie asi před šesti měsíci a  byli původně přijati do jiného zdravotnického zařízení, v Polla. Odtud byli převezeni  do nemocnice, která  je pro tyto případy lépe vybavená.

Ale i přesto nastal  jeden problém. Vzhledem k tomu, že je to poprvé, kdy  se v Itálii zaregistrovala bilharzióza nebo  schistosomóza , nejsou k dispozici  žádné léky, aby se mohlo s  nemocí bojovat a zahubit parazity, kteří se usadili v těle pacientů.  A proto, jak je uvedeno v deníku  Město Salerno, lékaři byli nuceni požádat o pomoc vatikánskou lékárnu, která však  na skladě tyto potřebné léky má.

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/primo-caso-italia-bilharziosi-migranti-ospedale-1353364.html

 

Rozšíření schistosomózy ve světě (červeně).

Jedná se o nejvýznamnější infekční onemocnění lidí helmintického původu na světě. Celosvětově je infikováno přes 200 miliónů lidí a dalších 600 miliónů je vystaveno riziku nákazy. Onemocnění se vyskytuje v 76 zemích, přičemž více než 80 % nakažených lidí pochází ze subsaharské Afriky...

https://cs.wikipedia.org/wiki/Schistosom%C3%B3za

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Monika Pilloni | pátek 20.1.2017 20:28 | karma článku: 36,40 | přečteno: 2935x