Imigrant z Ghany zneuctil čtyři kostely v Římě: panika mezi katolíky !!!

PŘIPOMÍNKA PRO TY, KTEŘÍ SE O TOM JEŠTĚ NEDOZVĚDĚLI. Stalo se to v Římě, 30.9.2016 - 1.10.2016. Farář: "Myslel jsem, že je to Isis" ... Imigrant z Ghany zdemoloval umělecké předměty 4 kostelů - naše kulturní dědictví. 

 

První zprávu dostali dne 30.09.2016 na policejní stanici od faráře kostela San Martino ai Monti. Kněz hovořil o muži, který poškodil sochu a pak rychle utekl. Další hlášení přišlo o pár minut později: tentokrát od faráře baziliky Santa Prassede, nedaleko od Santa Maria Maggiore. Zde imigrant poškodil několik soch a pak beze stopy zmizel. Druhý den ráno, kolem 10 hodiny, nové hlášení: stejný akt vandalismu v kostele San Vitale v ulici - Via Nazionale (viz video) a po několika minutách, další z kostela San Giovanni nacházející se na náměstí -  piazza dell'Oro.

Svědectví Otce Pedra Savelliho, rektora baziliky Santa Prassede  ... 

Imigrant z Ghany vstoupil do baziliky Santa Prassede a surově zdemoloval sochy, které zachycují svatou Prassede a svatého Antonína, načež svrhl svícny a relikviáře. Otec Pedro Savelli, rektor baziliky Santa Prassede ho chytil za nohu dříve, než se dostal k oltáři, aby zničil krucifix: " Alespoň, že jsem byl schopen ho zastavit.Ten člověk vyslovil jen jednu větu - řekl rektor - Použití těchto obrazů není dobré ... nebo něco takového ..." Myslel tím obrazy a sochy svatých ... Mezitím v bazilice plné poutníků explodovala panika. Lidé utíkali kudy to šlo. V prvním okamžiku jsme si mysleli, že je to útok extremistické Isis, nějaký atentát. "Nevím, jestli to byl terorista - řekl nakonec otec Pedro - určitě to byl obrovský nedostatek respektu k náboženství, velmi vážný čin".

Hon trvající 24 hodin: viníkem je 39 letý ghanský imigrant s již dlouhým rejstříkem trestů.

Vandalismusghanského imigranta v Římě.

V odkaze fotogalerie: 

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/raid-contro-i-cattolici-roma-ghanese-sfregia-quattro-chiese-1313197.html

Autor: Monika Pilloni | sobota 4.2.2017 9:56 | karma článku: 40,41 | přečteno: 2799x