Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Ziji v Italii od roku 1982, takze o ni neco vim. Mel jsem italskou manzelku, nyni pritelkyni, vzdycky jsem pracoval bud v cestovnim ruchu nebo v civilnim letectvi.

EET (registratori di cassa) byly zavedeny nekdy koncem 80. nebo v 90. letech minuleho stoleti. Byla kolem toho podobne bourliva diskuse jako nyni a predpovedi krachu malych firem.

Nyni je jasne, ze soucasna hospodarska krize a velke problemy malych podnikatelu nebyly zpusobeny nejakou elektronickou pokladnou, ale penalizujicimi danovymi zakony, aroganci kontrolnich organu, a hlavne brutalitou hlavniho berniho uradu (Equitalia). Tato byla zalozena Berlusconiho ministrem financi Giulio Tremonti, a ma procenta z vybranych pokut.

Soucasna ekonomicka situace je zpusobena hlavne neschopnosti VSECH politiku, kteri chteli brat penize ze statniho rozpoctu a take z EU, ale nevyuzivali je prilis racionalne. Pridejte k tomu problem ilegalnich pristehovalcu a na prusvih je zadelano.

0 0
možnosti
JR

J51a46n 37R64á11ž

1. 12. 2016 18:19

Domnívám se, že za pokračujícím a zatím nezvratným hospodářským úpadkem Itálie (a nejenom té, ale všech zemí jižní Evropy) stojí Euro. Itálie své ekonomické problémy vždy řešila devalvací a Italové s tím uměli žít. Mít země s produktivitou ekonomiky, jako má Itálie, Řecko a Španělsko společnou měnu s Německem, Rakouskem, či Holandskem, je naprostý nesmysl. Díky tomu má Německo obrovské přebytky z obchodní výměny a Itálie, Řecko i Španělsko s Portugalskem stejně obrovské problémy se zápornou bilancí.

Když se řeší výpadky domácí spotřebitelské produkce, díky ztrátě konkurenceschopnosti dovozem, hrozí vždy katastrofa.

Ekonomicko sociální úpadek Jižní Evropy je přímým důsledkem zavádění levicově liberální utopie o jednotné Evropě do praxe.

1 0
možnosti
PB

..... ááá, tak kontrola finančních toků a daňová zátěž funguje v té či oné podobě v každým státě,- tedy funkčním státě. Současné dění v Itálii nenastartovalo ani tak "EET" jako spíše "nepolitická - politika" (u nás v praxi uvedl VHV) současné vládnoucí garnitury,- tzn. zvrácené sociální experimenty pod patronací bezbřehého humanismu, multikulti aktivit, korektnosti a nevídané servilnosti vůči Bruselu !

1 0
možnosti
Foto

A hlavnĕ přechod na euro v případĕ itálie .... do té doby byla jednou z pěti obchodních mocností ...

0 0
možnosti
ZH

Z jedné tabulky ve Spieglu mi zůstali v hlavě hlavně čísla o růstu reálných mezd v zemích eurozóny. Zatimco v Německu při zavedení Schroederovi Agendy 2010 vzrostli reálné mzdy, mezi 2000-2008 o 0,9%, tak v Řecku to bylo o 60% a v Itálii o trošku méně. Tam začal Váš dnešní průser. Itálie si prostě žila nad poměry, půjčovala si peníze a projedla je. A jako vždycky to odskáčou obyčejní lidi, který nemají páru, že je vlády vedou do katastrofy. :-/

5 0
možnosti
MV

Dle mého názoru údaj o těch 60% je značně přehnaný - přidávám linky se statistikou. Je tam vidět, že třeba v Řecku vzrostly za zmiňované období mzdy o 25%, v Německu a Itálii rostly srovnatelně, přičemž v Německu byly ty mzdy mnohem vyšší než v IT a GR:

https://www.statista.com/statistics/416207/average-annual-wages-germany-y-on-y-in-euros/

https://www.statista.com/statistics/416213/average-annual-wages-italy-y-on-y-in-euros/

https://www.statista.com/statistics/416209/average-annual-wages-greece-y-on-y-in-euros/

0 0
možnosti
AT

No já nevim .... to se moc nepovedlo. ANiž bych byl zastánce EET a podobných kontrolních zhovadilostí, myslím si, že ani v té Itálii nejsou příčinou hospodářského úpadku.

1 2
možnosti
Foto

Antonin Tichera ... je to pouze začátek absolutní kontroly ... mnoho drobných podnikatelů muselo ukončit podnikání protože například povinný příetroj na karty stojí měsíčně peníze za nájem u banky ... to zde přišlo před 2 lety ... nastavená kontrola a paušální tabulky u danoveho přiznání převyšují příjem v této době ... tím že mnoho lidí takto přišlo o práci ... přicházejí o práci drobní obchodníci ... lidi prostě nemají peníze na nákup ... je to začarovaný kruh .. a vše se vším souvisí. Máte pravdu v tom že to není jedinou příčinou úpadku ... to je v itálii platidlo euro ... ale je zase pravda že tyto nedokonalé nástroje absolutní kontroly mají za úkol spíše zotročovat a ne kontrolovat ... je samozřejmě v pořádku aby daně platili všichni ... ale na to stačí naprosto jednoduchý systém.

3 0
možnosti
MB

Jde o nekonečnost příběhu ! Na počátku byl úsilný a schopný člověk, šel konat, aby přilepšil sobě a rodině. Následně se zřídily státní orgány, aby se všem vedlo lépe. Poté bylo dítě opět vylito z vaničky, kdy ten zmiňovaný prvotní, si bere úvěr, aby zaplatil všem ostatním rodinám to blaho.

Jsou dvě cesty - Vsadit na to přirozené - umnost a chuť lidí konat - tedy vše brzdící zjednodušovat. Jde se cestou druhou - regulovat, kontrolovat, sužovat. V podstatě jakýsi nový druh třídního boje - osvědčené hrátky pudů - Vítězí ten silnější. Tedy Stát - původně myšlený jako podpůrný prvek základu + Cizopasové - Mobilní operátoři, výrobci a zpracovatelé dat. V podstatě situace ve zlatokopeckém městečku - Pouze doboví blázni odcházejí do drsné přírody hledat zlato a bojovat s vlkem ! - Lépe zůstat na místě, zřídit nevěstince, hospody, prodávat zásoby, lopaty. To zlato se objeví pak na pultu samo - Ti volové jej donesou a ještě prodají pod cenou ! ... Pak to celé krachne ... :-)

4 0
možnosti
MR

Tuhle jsem videl video s vasim ministrem vnitra Angelino Alfano, jak recni o tom ze budou brat Italum byty nebo baraky kde bud nikdo nebydli nebo jsou poduzivany. Proslo to? Je to z 26 rijna tohoto roku. Nasel jsem to jen na youtube, jinde ne, italsky neumim, tak jen diky spanelstine jsem to jakz takz pochopil.

Co o tom vite?

1 0
možnosti
Foto

Milan Radek ... zatím berou soukroimé hotely, ale ano je zde ta možnost, že když nenajdou nic jiného v té zoně tak vam seberou za tím účelem v té chvíly nepoužívaný byt.

1 0
možnosti
DP

D75a92d10a39k 43P86e31t57r

1. 12. 2016 4:15

Tak to se moc nepovedlo, porovnávat Česko s Itálií znamená houby vědět.

1 1
možnosti
RH

To máte pravdu, Itálie na tom byla s šedou ekonomikou výrazně hůř než v ČR.

1 1
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5204x
"V okamžiku, kdy se vzdáte svých zásad a svých hodnot, jste mrtví, vaše kultura je mrtvá, vaše civilizace je mrtvá. Tečka." Oriana Fallaci

 

Zajímám se o aktuální politické dění v Evropě.

Seznam rubrik