Divadélko italského premiéra Renziho na summitu v Bratislavě

Renziho pantomima:  předstírá, že se hádá s Merkelovou, aby zamaskoval své selhání ! Snaží se mávat s falešnými ultimáty o imigraci a růstu EU, avšak  s komickými výsledky !
Matteo Renzi

http://www.ilgiornale.it/news/politica/lira-renzi-angela-non-pu-trattarmi-cos-altri-sanno-solo-1307749.html

Matteo Renzi je v koncích. Je jako ten  boxer, který je zahnán do rohu a tak zkouší svůj poslední úder, těsně předtím, než skončí na podložce. Tak jako obvykle, sází na propagandu a předstírá tvrdou pozici proti dominantnímu Německu. Uvádí otřepané fráze o rozpadu, které nakonec zůstanou pouze mrtvou literou. Přednáší falešné ultimatum kancléřce Merkelové  co se týče růstu a imigrace. Fikce, divadélko ve snaze nalézt nějakou podporu před nadcházejícím  referendem.

Absurdní pantomima, kde se pokouší předstírat, že je schopný vůdce, který dokáže bouchnout do stolu a to na evropské úrovni. Falešný boj s Německem je jen " zbraň hromadného rozptýlení ", teď, když už není věrohodná ani pohádka o vzrůstající ekonomice země.

Na summitu v Bratislavě, snaha oživit Unii a tím se pomstít těm  britským padouchům za to, že se mají tak dobře venku z "klece EU", se ukázalo jako další neúspěch. A tak Renzi, když nebyl schopen vyžebrat ani cent na to aby mohl před referendem rozdávat almužnu, předstírá, že je obránce národních výsad v Evropě, avšak s komickými výsledky. Hollande a Merkelová ho také vyloučili ze závěrečné tiskové konference. Je to důkaz, že plavba u Ventotene nebyla ve skutečnosti nic jiného než fraška.

Zde jsou některé výňatky z bouřlivých prohlášení alá Renzi:

"Pokud se nezmění politiky v oblasti hospodářství a imigraci, EU riskuje hodně."

"Úsporná opatření doporučená Německem nefungovala. Potřebujeme jasnou strategii růstu. "

"Fiscal compact končí, po 5 letech se musíme rozhodnout, co dělat, jestli má budoucnost, nebo ne."

"Evropská neústupnost nám nedovoluje snížit daně." Poslední,zoufalý pokus!

http://www.ilpopulista.it/news/17-Settembre-2016/5045/teatrino-di-renzi-a-bratislava-finge-di-litigare-con-la-merkel-per-mascherare-i-suoi-fallimenti.html

Matteo Renzi

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Monika Pilloni | sobota 17.9.2016 17:33 | karma článku: 33,50 | přečteno: 1837x