Viníci pařížského teroru jsou dvojí: teroristé a francouzská vláda

Ke včerejší tragédii lze zaujmout několikerý postoj: a) Odsoudit to hlasitými slovy a snažit se nalézt a potrestat viníky. A čekat na další vraždy, jednonásobné i hromadné, na další teror. A pak jej znovu odsoudit, znovu potrestat viníky, atd, atd ... Nikoliv však donekonečna, ale jen do doby, než muslimové v západní Evropě převáží, a pak už si z islámu nikdo legraci dělat nebude. Nikdy. (Viz níže bod b) Toto je postoj současné francouzské vlády, v širším smyslu i všech dosavadních francouzských vlád i celé francouzské vládnoucí pseudoelity, ale i vlád britských, německých, současných skandinávských... I postoj českých islámofilů a sluníčkářů. Nazývám to postoj užitečných idiotů. Nikdo z nich nikdy neudělal, ba ani jen nenavrhnul nic, co by takovým vraždám zabránilo. Proto vina za včerejší teror padá i na francouzskou vládu. (Pozn.: francouzská vládnoucí třída sice využívá služeb svých kvalitních tajných služeb, ale to je jen o málo více, než nic. A řeší to jen následky, nikoliv příčiny. Po stránce příčiny nedělá Paříž nic, resp. prakticky nic.) A vina za případný budoucí muslimský teror v ČR by padla i na české islámofily a sluníčkáře.

b) Druhý možný postoj je postoj pštrosí. Například Egypťanů se to prý netýká, jak jsem dnes slyšel v rádiu hlas z Egypta - proč by je prý měly zajímat vraždy v Evropě? U nich se prý žádní novináři nevraždí. Pochopitelně, protože v Egyptě si odedávna nikdo netroufne dělat si z islámu a proroka Mohameda legraci. Svoboda slova a náboženská svoboda v Egyptě neexistuje. Myslím tím skutečnou svobodu. Toto je mimochodem i velmi aktuálně hrozící situace ve Švédsku.

c) Pak je tu postoj radikálních muslimů, kteří vraždy pařížských novinářů schvalují. Může to být i postoj všech pravověrných muslimů, protože správný muslim přeci nestrpí, aby si někdo dělal legraci z islámu a proroka Mohameda. Můžou vést učené disputace, jaký trest je správný - zda trest smrti, nebo jaký jiný. Ale pozor! Ani ten nejumírněnější muslim nesmí pochybovat o Koránu, a Korán má pro ateisty a odpadlíky od islámu pouze trest smrti a žádný jiný trest. Tato neexistující diskuse u umírněných muslimů mě zajímá mnohem více, než diskuse o včerejší pařížské kauze.

d) A pak je tu postoj podle mě jedině správný: udělat efektivní opatření, aby k podobným vraždám už nedocházelo a nebylo třeba hledat viníky a trestat je. Ale to je téma nikoliv na jeden blog, ale aktuální téma pro celou evropskou civilizaci.

Autor: František Pillmann | čtvrtek 8.1.2015 7:55 | karma článku: 26,51 | přečteno: 675x