TOP 09 chce zglajchšaltovaný komunismus

Podle stížností mnoha topkařů prezident M. Zeman společnost rozděluje, místo aby ji sjednocoval a tmelil. Pláčou nad tím už od prezidentských voleb. Minulý týden se jejich hořký nářek změnil ve zběsilý jekot - po onom slavném Zemanově extempore v rozhlasu. 

Jenže má to háček. Jednotně stmelená společnost může být pouze společnost komunistická. Dokonce i reálsocialistická společnost (navzdory pevné jednotě dělníků, rolníků a pracující inteligence a navzdory nerozborné jednotě se Sovětským svazem) trpěla zásadními rozpory mezi partajní vyvolenou nomenklaturou a obyčejnými lidmi. Nomenklatura například mluvila noblesním newspeakem, zato nestraníci si o partajní věrchušce mysleli cosi velmi sprostého. 

Normální společnost je prostě rozdělená. Dokonce i USA jsou hluboce rozděleny, jak jsme nyní opět slyšeli po volbách v USA - je rozdělená dokonce čím dále tím více. Že by i za tím stál Miloš Zeman? I Francie a Británie jsou rozděleny. Čím dále tím více. Zemanovy prsty sahají opravdu daleko. Trochu méně rozdělené je Německo, ale přeci. A opět - čím dále tím více. Už i Skandinávie není to, co bývala dříve - rozdělená byla vždy aspoň trochu, nyní je mnohem více.

Takže hysterické volání TOP 09 po jednotě lidu pod vedením knížete pána bude možné vyslyšet teprve tehdy, až nám tu TOP 09 po svém drtivém volebním vítězství zavede ten konečně správný komunismus. Topkařský komunismus bude založený na jednotě ušlechtilých, tvrdě pracujících podnikatelů, usilovně pracujících dělníků a rolníků (spoléhajících se pravicově pouze na svoji práci, a jako správní pravičáci odmítajících pobírat sociální dávky a podporu v nezaměstnanosti), a samozřejmě také pracující inteligence. Tady bude ale určitá výjimka. Pokud humanitní inteligence bude jednotně velebit TOP 09, nebude muset pracovat zase až tak moc.

To vše s vedoucí úlohou TOP 09. Protože bez vedoucí úlohy by se nám ta stmelená jednota zase brzy rozpadla.

Moje další texty na téma různých kuriozit a lumpáren českých politických stran a českých politiků:
V čem udělali soudruzi z TOP 09 stejnou chybu, jako soudruzi z NDR?Dva rozdíly mezi oběma sprosťáky: prezident Miloš Zeman vs. kníže Karel SchwarzenbergSenát prý nelze zrušit, pochvaluje si Pehe i politici. Mýlí se
Flašinet předsedy zbytečného Senátu. ČT tím porušila zákonKalousek neví o hazardu to, co věděl už císař pán

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Pillmann | středa 12.11.2014 8:00 | karma článku: 28,82 | přečteno: 1030x